Ada Colau arriba al plenari de Barcelona en Comú
Ada Colau arriba al plenari de Barcelona en Comú
Barcelona

Barcelona en Comú es proposa liderar una nova confluència d'esquerres

Es tractaria de crear un nou moviment polític a Catalunya que "fugi de les sopes de sigles, de les coalicions fetes als despatxos i de la simple suma instrumental i electoralista de forces"

RedaccióActualitzat
El plenari de Barcelona en Comú s'ha proposat aquest dissabte crear un nou moviment polític a Catalunya que "fugi de les sopes de sigles, de les coalicions fetes als despatxos i de la simple suma instrumental i electoralista de forces".

Després de la victòria electoral d'En Comú Podem a les eleccions generals, l'equip d'Ada Colau es planteja liderar una nova confluència d'esquerres de "radicalització democràtica, defensa dels drets socials i la sobirania".

Aquesta formació aposta perquè el nou moviment es faci des de baix i sense sigles de partits polítics. En el supòsit que no hi hagi eleccions generals novament, el partit considera que té un any "per treballar, per debatre i construir, des de baix" aquest nou moviment polític.

"Activarem i treballarem amb altres projectes i candidatures municipalistes del canvi dels diferents territoris de Catalunya per debatre conjuntament la construcció d'aquest nou espai", ha destacat en un comunicat la portaveu i membre de la direcció executiva de Barcelona en Comú Susanna Segovia.

Per crear una nova confluència d'esquerres, Barcelona en Comú ha detallat que es convidarà a participar en els debats plataformes i agrupacions ciutadanes, moviments socials i altres actors polítics.

Segons la formació liderada per Ada Colau, el nou partit haurà de "respectar els principis i l'ADN que caracteritzen Barcelona en Comú". A més, ha subratllat que els "drets socials i el dret a decidir en el seu sentit més ampli" seran fonamentals.

Finalment, Barcelona en Comú considera que "té l'oportunitat i el deure d'impulsar un subjecte polític que capitalitzi el creixement a Barcelona i a Catalunya, que es converteixi en un nou actor "polititzador" i de transformació.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut