Barcelona elimina el 95% de la publicitat dels pisos turístics il·legals
Un equip d'inspecció i detecció de pisos turístics il·legals
Barcelona

Barcelona elimina el 95% de l'oferta publicitària dels pisos turístics il·legals

Des del 2016 han acabat l'activitat turística més de 3.000 pisos dels 4.900 que l'Ajuntament ha ordenat tancar

RedaccióActualitzat

El pla de xoc contra l'oferta il·legal de pisos turístics, que l'Ajuntament de Barcelona va posar en marxa el 2016, ha aconseguit reduir-la dràsticament.

Entre l'1 de gener del 2016 i el 31 de desembre del 2018 s'ha ordenat tancar 4.900 pisos. D'aquests, el consistori assegura que ja se n'han tancat un 62%: 3.038.

 

 

Els anuncis de pisos sense el número de llicència obligatori s'han reduït encara més: un 95%. De 5.875 anuncis el 2016 s'ha passat a 272 el 2018.

 

 

Són unes dades que ha fet públiques Janet Sanz, regidora d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona.

"El pla de xoc contra els pisos turístics il·legals funciona. No abaixarem la guàrdia, seguirem treballant per aconseguir desenvolupar tots els esforços que siguin necessaris i perseguir precisament qui comercialitza, qui vol precaritzar, qui vol comercialitzar, qui vol entendre que l'habitatge és una mercaderia i no un dret."

A aquesta reducció, hi ha contribuït l'aplicació de les sancions que preveu la llei, l'augment dels equips d'inspecció i detecció- que s'han multiplicat per cinc i han passat de 20 a 100 persones- i l'ús d'eines tecnològiques com l'aranya web.

Des del consistori també han volgut destacar que el pla de xoc ha servit perquè 1.200 pisos que fins ara eren turístics passin a formar part del parc de lloguer de la ciutat.

"No només tanquem pisos turístics il·legals, sinó que sabem que aquests no tornen a obrir com a pisos turístics i que, a més a més, bona part d'aquests pisos avui s'estan destinant a habitatge, habitatge normal, perquè hi pugui viure la gent dels nostres barris."

S'han analitzat 17.000 domicilis anunciats en 140 plataformes webs diferents per assegurar que tots els lloguers promocionats respectin la normativa. Airbnb, una de les empreses més fortes del sector, es considera una aliada de l'Ajuntament i assegura que n'ha eliminat més de 5.000 d'il·legals de la seva plataforma. Però també demana el mateix nivell d'exigència a totes les operadores, ja que considera que no existeix informació clara respecte a altres operadores del sector.

ARXIVAT A:
Turisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut