Barcelona elimina 2.000 places d'aparcament per guanyar lloc per a les terrasses

Restauradors i clients estan molt satisfets amb aquesta mesura, que no agrada a alguns conductors perquè, diuen, dificulta la circulació

RedaccióActualitzat

Va ser una de les mesures per pal·liar els mesos que van estar tancats i la limitació d'aforament quan van poder obrir. L'Ajuntament de Barcelona va decidir transformar places d'aparcament al carrer en terrasses per a bars i restaurants.

Molts establiments ho van demanar i encara ara s'estan concedint permisos.

Julio del Olmo, de Casa Fernández, acaba de rebre la notificació que li permet posar tres taules més a la calçada. Ho va demanar al juny i ara espera que hi posin els pivots de seguretat que separen la terrassa dels cotxes.

"La podem arreglar i posar estufes de cara a l'hivern. La gent vol estar fora. No vol estar dins."

Eva Soler és copropietària d'un bar molt petit on només hi caben tres taules amb la distància de seguretat. Està molt satisfeta amb la terrassa que li han concedit.

"Esperem que el permís s'allargui i, fins i tot, que acabi sent definitiu."

Dídac Servera és propietari d'un restaurant i també voldria que aquesta fos una mesura que es quedés. Assegura que la terrassa els ajuda a arrodonir la caixa un 20%.

"No és el que fèiem abans, però és molt bo per als que tenim negocis de cara al públic."

Els propietaris d'aquests establiments i els seus clients n'estan ben satisfets. Jordi Montserrat explica que on abans aparcava el cotxe ara es pren una cervesa:

"Millor que hi hagi una terrassa que no un aparcament de cotxes."

 
 

Però no tothom està tan content amb aquest canvi. Miquel Pedret és taxista i es queixa que les tanques que es posen per delimitar l'espai de les terrasses dificulten molt la circulació dels vehicles.

"És un despropòsit total. Tu creus aquests pivots... això és normal? No serveix de res, no té angle de gir, a la mínima que et despistes et menges el pollastre."

Per a Xavier Insa, que es trasllada amb vehicle privat per la ciutat, la mesura és bona per als establiments però, diu, està fet amb una intenció clara:

"Hi ha menys lloc per aparcar, això és evident. Es nota claríssimament que hi ha una voluntat per part de qui sigui de no deixar circular gaire els cotxes. Volen que la gent no vagi amb transport privat."

 

L'Ajuntament ha eliminat, de moment, més de 2.000 places d'aparcament (1.200 de cotxe i unes 800 de moto) per posar-hi terrasses. En total es van rebre més de 6.000 sol·licituds, un 10% encara no no s'han resolt. La mesura s'allargarà el que queda d'aquest any i tot el 2021.

El 20% de la riquesa que genera la ciutat ve de la restauració, que dona feina a més de 220.000 treballadors a Barcelona.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Mobilitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut