Pla mig del primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni. Imatge del 27 de novembre del 2019. (horitzontal)
Pla mig del primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni. Imatge del 27 de novembre del 2019. (horitzontal)

Barcelona destina 100.000 euros a promocionar comerços i teatres al Nadal per pal·liar els efectes dels aldarulls

ACN Barcelona.-L'Ajuntament de Barcelona destinarà una partida extraordinària de 100.000 euros a la promoció dels comerços i els teatres del centre al Nadal per pal·liar els efectes dels aldarulls de l'octubre després de la sentència de l'1-O. Així ho ha anunciat el primer tinent d'alcalde del consistori, Jaume Collboni, durant una jornada organitzada per Barcelona Oberta, on ha detallat que la meitat del pressupost es destinarà a la promoció comercial juntament amb aquesta entitat i l'altra meitat a la promoció des teatres amb l'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya (Adetca). "Pensem que una de les potencialitats del centre és l'experiència global d'algú que va a comprar al centre", ha destacat. El tinent d'alcalde ha destacat l'"esforç extraordinari" que fan per "pal·liar" la situació viscuda.

Collboni ha assegurat que l'objectiu final és "tornar a posar en l'imaginari de la ciutat el que és baixar al centre per Nadal", oferint una experiència que inclogui l'enllumenat, el sector comercial, la restauració i el sector cultural.Sobre la il·luminació nadalenca, ha assegurat que Barcelona "no vol competir" amb d'altres ciutats de l'Estat però sí que ha afirmat que es treballa per fer "un canvi significatiu" de cara al Nadal de l'any vinent. Reclama estabilitat per no posar en risc inversionsEn ser preguntat sobre si s'havia de patir per la continuïtat del Mobile World Congress, Collboni ha contestat que no s'ha de patir però sí "estar preocupats". Tot i això, ha puntualitzat que "en cap cas" el Mobile s'ha plantejat marxar de Barcelona i ha detallat que aquesta preocupació ha de ser general, no en concret pel Mobile, "perquè la inestabilitat política afecta l'economia i les expectatives positives que pot tenir en el futur". El primer tinent d'alcalde ha dit que negar que el context polític influeix en l'economia és "negar l'evidència" i per això ha reclamat estabilitat política i acords de governabilitat.

Anar al contingut