Manifestació de Vox a Barcelona (Reuters/ Nacho Doce)
Manifestació de Vox a Barcelona (Reuters/ Nacho Doce)

Barcelona denunciarà els insults homòfobs de la manifestació de Vox de dissabte

Colau assegura que tothom té dret a manifestar-se però avisa que a Barcelona no es permetrà ni la intolerància ni l'homofòbia

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona denunciarà davant la Fiscalia, per un presumpte delicte d'odi, els insults homòfobs que han tingut lloc durant la manifestació que Vox va convocar dissabte a Barcelona per protestar contra la gestió del govern espanyol de la pandèmia del coronavirus.

Ho ha anunciat l'alcaldessa Ada Colau en el seu compte de Twitter. Colau afirma que a Barcelona "tothom té dret a manifestar-se", fins i tot els que descriu com "machirulos desfasats en cotxes pijos":

 


L'alcaldessa fa referència als fets denunciats per uns joves que ensenyaven una bandera LGTBI i que han rebut insults, escridassades i amenaces per part dels manifestants de Vox. Els fets haurien passat quan la comitiva de cotxes amb manifestants de Vox passava pel carrer Bailén.

Al vídeo que van enregistrar alguns vianants es veu com els joves reben tota mena d'insults i com un dels manifestants els increpa amb crits de "marica" enfilat a sobre d'un cotxe.

A Barcelona, segons dades de la Guàrdia Urbana, mig miler de vehicles, entre cotxes i motos, van participar a la protesta. Els vehicles van col·lapsar durant uns minuts la plaça Francesc Macià i després es van dirigir en una marxa lenta fins a la delegació del govern.

Alguns dels manifestants van posar música militar i l'himne d'Espanya des dels altaveus dels seus vehicles.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va autoritzar les marxes convocades per Vox a les quatre capitals catalanes, tot i que, inicialment, el govern espanyol havia denegat el permís per fer-les.

ARXIVAT A:
Estat d'alarmaVoxAda ColauHomofòbiaDelicte d'odi
Anar al contingut