Una nena amb necessitats especials marxa d'uns campaments per les queixes de les famílies
La nena estava a uns campaments d'anglès a Salamanca

Barcelona denega la beca de casals d'estiu a 3.850 nens tot i complir els requisits

L'Ajuntament diu que els resultats són provisionals i que abaixa els barems perquè famílies amb pocs recursos accedeixin a les ajudes

Actualitzat

A Barcelona s'han denegat 3.852 beques per als casals d'estiu, i això obligarà moltes famílies a canviar els plans per a aquest estiu. L'Ajuntament ha abaixat els barems per accedir a les ajudes.

Per exemple: per optar al 30% de la beca, l'any passat s'havia de disposar d'una renda entre 10.000 i 12.000 euros. Aquest any es requereix una renda més baixa, entre 7.500 i 9.000 euros.

El mateix ha passat amb les beques del 60%: han baixat dels 6.000 als 7.500 euros. I en el cas de sol·licitar el 90%, el topall ha quedat en els 6.000 euros de renda màxima.

 

 

Això ha fet que de les més de 22.000 sol·licituds de beca, 3.852 han estat denegades tot i complir els requisits.

Els pares es queixen que no van ser advertits que podrien denegar-los les ajudes a qui complissin les condicions exigides.

 

 

Asun Gil, cap de lleure de Fundesplai, considera que l'Ajuntament podria haver fet un càlcul més acurat:

"L'Ajuntament ja va avisar del canvi de barems, però podria haver ajustat més el càlcul. Potser el que ha passat és que s'ha incrementat molt el nombre de de sol·licituds."

Segons l'Ajuntament, aquests resultats són provisionals i no es descarta ampliar el pressupost. Les famílies tenen dret a reclamar fins al 18 de juny.

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut