El llaç groc al balcó de l'Ajuntament de Barcelona
El llaç groc al balcó de l'Ajuntament de Barcelona
Barcelona

Barcelona demana traslladar Junqueras, Forn, Sànchez i Cuixart a presons catalanes

L'Ajuntament de Barcelona rebutja, en una declaració institucional, la presó preventiva que s'ha imposat als polítics a presó

RedaccióActualitzat

Rebuig de l'Ajuntament de Barcelona a la presó preventiva d'Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. En una moció d'urgència que han presentat aquest dimecres n'exigeixen la llibertat. I, si han de seguir tancats, demana que se'ls traslladi a presons catalanes de forma immediata.

Entenen que la reclusió tan lluny de casa és un "suposa un càstig social que vulnera drets reconeguts en el Dret Internacional i atempta contra els Drets Humans."

En la mateixa línia s'ha expressat el tercer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens:

"Em sembla d'una poca sensibilitat humanitària, d'una baixesa moral que estiguin a favor que els familiars hagin de recórre aquesta distància de forma innecessària i, per tant, que estiguin a favor d'aquests càstig suplementari que pels familiuars ens preocupa. Esperem que rectifiquin."

La declaració institucional s'ha presentat a la comissió de presidència de l'Ajuntament barceloní per expressar el rebuig de la ciutat a una situació que, segons diuen, dificulta la normalització política.

La moció compta amb el suport dels grups independentistes. Però el PSC s'ha negat a subscriure-la, tot i els esforços dels comuns perquè s'hi sumessin. Un fet que han lamentat els comuns.

Notícia relacionada: Colau trasllada a Torrent la necessitat que hi hagi un president "efectiu"

ARXIVAT A:
Article 155Procés catalàGovern empresonat
Anar al contingut