La Prefactura blindada amb tanques (EFE)
Barcelona

Barcelona vol que la policia canviï de lloc la prefectura de Via Laietana

L'Ajuntament demana que es retirin les tanques que blinden la comissaria de la Policia Nacional

RedaccióActualitzat

El govern d'Ada Colau ha demanat a la Policia Nacional que tregui les tanques que, des de fa deu dies, impedeixen l'accés als carrers Tomàs Mieres i Julià Portet, als dos costats de la Prefactura de Via Laietana.

El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha enviat una carta al cap de la Policia Nacional a Catalunya explicant que és una molestia per als veïns i per al trànsit i que ho considera innecessari quan no hi ha cap concentració.

A la mateixa carta, el regidor de Ciutat Vella i Memòria Democràtica aprofita per defensar que la prefectura hauria d'estar a un altre lloc que no fos el número 43 de la Via Laietana i demana començar un diàleg per buscar una ubicació millor.

 

 

Posteriorment, l'Ajuntament de Barcelona ha precisat que no demana el trasllat, sinó que pretén reobrir el debat "de forma serena en un futur, no de manera immediata".

Els grups municipals de Ciutadans i el PP han criticat la carta del regidor de Ciutat Vella a la policia.

 

Alguns ciutadans han portar flors als agents (EFE)

 

El regidor de Barcelona en Comú reclama que els carrers es tornin a obrir al més aviat possible "per recuperar una normalitat que no és possible amb els carrers ocupats intensivament per les forces policials".

Via Laietana ha estat un dels principals escenaris dels incidents que hi ha hagut a la ciutat des que es va fer pública la sentència del Suprem contra els líders independentistes. Per primera vegada, es va arribar a fer servir el camió d'aigua dels Mossos, per obrir-se pas.

Dissabte hi va tornar a haver incidents a la Via Laietana, davant de la comissaria central, en una concentració convocada pels CDR, que va acabar amb càrregues policials.

Diumenge, centenars de persones amb flors i banderes espanyoles es van acostar a la Prefectura per mostrar suport als agents, que els saludaven.

La Prefectura de la Via Laietana també ha estat escenari de diverses visites polítiques, inclosa la del president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez.

ARXIVAT A:
Policia Nacional
Anar al contingut