Núria Feliu en un acte en defensa de l'Estatut, l'any 2010
Núria Feliu en un acte en defensa de l'Estatut, l'any 2010

Barcelona dedicarà una plaça a la cantant Núria Feliu al barri de Sants

Ho ha anunciat l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, a la capella ardent de l'artista, que va morir divendres als 80 anys

Redacció/AgènciesActualitzat

La cantant Núria Feliu, que va morir aquest divendres als 80 anys, tindrà una plaça amb el seu nom al barri de Sants de Barcelona, on va néixer.

Ho ha assegurat aquest diumenge l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, des de la capella ardent de l'artista instal·lada justament a la seu d'aquest districte barceloní. Des del matí, l'afluència de persones ha estat constant per donar l'últim comiat a Feliu.

Colau ha explicat als periodistes que la proposta encara s'ha de debatre amb la família, les entitats del barri i els grups municipals del consistori, però que confia que tothom hi estarà d'acord.
 

Una artista compromesa i "irrepetible"

L'alcaldessa de Barcelona ha lloat la figura i la trajectòria de Núria Feliu, de qui ha dit que era una dona forta, valenta i compromesa, "una ambaixadora de Sants, molt arrelada i estimada al barri" i una artista "versàtil, pionera i moderna, que va defensar i recuperar la llengua i la cultura catalanes en els moments més difícils".

Cua a la seu del districte de Sants per donar l'últim comiat a l'artista
Cua a la seu del districte de Sants per donar l'últim comiat a l'artista (ACN/Laura Fígols)

Colau ha recordat el compromís de Feliu amb la música --i com es va atrevir amb tots els gèneres musicals-- i també amb els músics, a qui va defensar en els moments de màxima precarietat. Per Colau, Núria Feliu era una artista irrepetible:

"Era una artista única i irrepetible, una de les dones més populars, en el sentit més ampli i bonic de la paraula."

Amb una carrera musical que va començar el 1965, Núria Feliu va interpretar més de 400 cançons de gèneres com el jazz, estàndards, boleros, cuplets o sardanes.

 

ARXIVAT A:
CulturaMúsica
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut