Barcelona

Barcelona crea una aplicació de mòbil sobre el Bicing

L'Ajuntament de Barcelona també s'ha abocat a la realitat dels mòbils i ofereix des de fa uns dies un servei que permet resoldre uns quants tràmits, a més d'accedir a informació relativa als transports, amb mapes i agenda de la ciutat. El servei es divideix per ara en tres accions.

Actualitzat
Per una banda, amb el sistema de missatges SMS es pot activar una alarma gratuïta per rebre avisos sobre cites concertades amb l'administració, al·legacions de multes i devolucions de sancions o tributs. També es pot demanar la tramesa d'un missatge amb informació puntual sobre la grua, el Bicing i els punts Wi-Fi.

Per una altra banda, amb accés a un web de tipus wap (barcelona.mobi) es pot disposar d'un plànol de la ciutat, buscar una ruta al servei "com anar a", consultar l'agenda d'activitats o localitzar un restaurant.

A més, els serveis municipals es volen adaptar a l'èxit dels anomenats "smartphones" i han posat en circulació una aplicació per a l'iPhone i altres aparells compatibles amb el sistema de programació Java orientat a l'ús del Bicing. Amb aquesta aplicació es poden localitzar les estacions, comprovar la disponibilitat de bicicletes i consultar els mapes.

Bústia d'imatges i trànsit

Les previsions són que aquesta oferta es vegi ampliada ben aviat, segons les fonts municipals consultades, amb altres serveis per a mòbil: "Prop d'aquí" (que permetrà localitzar en el mòbil els equipaments propers), una "Bústia ciutadana" (s'hi podran enviar imatges capturades amb el mòbil per informar d'incidències) o "Estat del trànsit" (que permetrà veure les càmeres del trànsit al mòbil i accedir a informació sobre la circulació en un moment donat).

La informació sobre els procediments es troba al web dedicat als serveis de mòbil de Barcelona.


Anar al contingut