Dues noies entrant a la sala Razzmatazz de Barcelona
Dues noies entrant a la sala Razzmatazz de Barcelona

Barcelona crea quatre itineraris segurs contra la violència sexual a la nit

Són itineraris permanents que recorren el trajecte des de les zones d'oci nocturn fins a les parades de transport més properes i estaran vigilats per la Guàrdia Urbana

RedaccióActualitzat

Quatre espais segurs en quatre punts d'oci nocturn ben diferents de Barcelona. És la proposta de l'Ajuntament per lluitar contra les violències sexuals a les nits.

Són quatre trajectes segurs permanents que van des de les zones d'oci fins a les parades de transport públic més properes. Es desplegaran al Front Marítim, al Poblenou, al Paral·lel i a la zona de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi.

Aquests itineraris estaran sempre vigilats per patrulles de la Guàrdia Urbana, que, a més, estaran en contacte amb els responsables de seguretat dels establiments de l'oci nocturn.


De puntuals a permanents

La proposta d'itineraris segurs no és nova. Se'n fan des de fa dos anys per festes majors, festivals de música, Cap d'Any o la revetlla de Sant Joan. Ara, però, seran permanents.

L'objectiu és que, amb el temps, totes les zones d'oci nocturn de la ciutat disposin d'aquests itineraris segurs.

Segons explica l'Ajuntament en un comunicat, aquests itineraris s'han planificat després d'analitzar els recorreguts que de manera natural fan les persones des de les zones d'oci fins a les parades de transport públic més properes.

Un cop s'ha marcat el recorregut, la Guàrdia Urbana l'analitza per identificar els espais que poden suposar un risc, bé sigui perquè hi ha una falta d'il·luminació o bé perquè hi ha excessiva vegetació o qualsevol altre motiu que pugui dificultar la visibilitat o impedir-la.

A banda de la vigilància, també s'han fet actuacions per fer les zones més segures: ampliació dels punts de llum, poda d'arbres i millora de la visibilitat de tot l'entorn.


Formació als professionals de l'oci nocturn

La Guàrdia Urbana i l'Àrea de Feminismes de l'Ajuntament estan fent una formació per a professionals de l'àmbit de l'oci nocturn, per detectar i atendre casos de violència masclista.

Noranta treballadors i operadors de l'àmbit de l'oci nocturn han fet un curs que, segons l'Ajuntament, inclou "des d'aspectes legals fins a com detectar possibles agressions i com actuar en cas que es produeixin i quina atenció oferir a la víctima".

El consistori treballa amb la idea que tots els serveis que operin a l'espai públic en l'àmbit nocturn facin aquesta formació.


Punt lila al Somorrostro

L'Ajuntament també ha habilitat un punt lila per a aquest estiu que començarà a funcionar el 5 d'agost a la platja del Somorrostro.

Estarà en funcionament els divendres i els dissabtes de tots els caps de setmana d'agost i el primer de setembre, amb un horari de 23 a 3 hores.

 

ARXIVAT A:
Violència masclista
Anar al contingut