Barcelona

Barcelona controlarà l'accés a la plaça de Catalunya durant el Cap d'Any i reforçarà la vigilància a la zona

La plaça de Catalunya de Barcelona és l'epicentre de la celebració de Cap d'Any a la ciutat. L'Ajuntament tornarà a controlar els accessos a aquest espai, restringint el pas de vehicles així com les ampolles de vidre per evitar incidents. La Guàrdia Urbana reforçarà la vigilància i la seguretat en aquest punt i els seu entorn, on està previst reforçar els controls de venda ambulant i d'alcoholèmia. A més, 115 operaris s'encarregaran de la neteja fins que es faci de dia, assistits de 46 vehicles i 38 grans contenidors d'envasos. Els serveis de metro, ferrocarrils i Bicing funcionaran tota la nit.

Actualitzat
El dispositiu de l'Ajuntament de Barcelona per a la nit de Cap d'Any 2011 se centrarà sobretot a la plaça de Catalunya, on acostuma a aglomerar-se la gent que està de festa, així com a la Rambla i als principals carrers de Ciutat Vella.

A partir de tres quarts de deu del vespre quedarà restringit l'accés a la plaça de Catalunya en vehicle privat. Només les rondes Sant Pere i Universitat es mantindran obertes a la circulació.

L'Ajuntament demana als ciutadans que compleixin les normes i els recomana que evitin el cotxe privat per anar al centre. El transport públic estarà obert tota la nit, com és habitual en dates assenyalades com aquesta. Està previst que la circulació de vehicles per aquesta zona es pugui restablir cap a les dues de la matinada.

Es tancaran boques de metro, ferrocarrils i Renfe i, a partir de les deu del vespre la Guàrdia Urbana evitarà l'entrada d'ampolles de vidre i llaunes a la plaça, que seran substituïdes per gots biodegradables.

A més, s'instal·laran contenidors de recollida de vidre i lavabos dins del perímetre.

Els agents de la Guàrdia Urbana perseguiran especialment la venda ambulant d'alcohol i faran els habituals controls d'alcoholèmia i drogues a les rondes i als carrers de la ciutat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut