L'edifici està situat al passeig Joan de Borbó, al barri de la Barceloneta
Barcelona

Barcelona compra un edifici a la Barceloneta per destinar-lo a habitatge social i equipaments

La finca, situada al passeig Joan de Borbó, ha costat 3,6 milions d'euros al consistori

Actualitzat

L'Ajuntament de Barcelona ha comprat un edifici al passeig Joan de Borbó per destinar-lo a habitatge social i equipaments. La finca, situada a la Barceloneta, era propietat de la Tresoreria General de la Seguretat Social i costarà al consistori barceloní 3.667.010 euros.

La regidora de Ciutat Vella ha dit que és una reivindicació històrica dels veïns del barri de la Barceloneta que aquest edifici passi a ser de propietat municipal.

La finca té sis plantes d'habitatges i un àtic. Ara està distribuïda en 14 pisos d'una superfície que va dels 41 als 100 metres quadrats. A més, té 3 locals comercials de més de 200 metres quadrats. Ara, els tècnics municipals hauran de valorar la situació dels immobles per veure quina tipologia d'habitatge social és més adient per a l'espai.

Segons el consistori, l'edifici haurà de donar resposta a les necessitats d'habitatge i de problemes de mobilitat vertical que tenen molts veïns de la zona.

La compra d'aquest edifici està inclosa en la modificació del Pressupost General de l'Ajuntament que permet invertir en polítiques de caràcter social més de 100 milions d'euros que provenen del superàvit previst per a l'any 2015. Una mesura que el govern municipal va aprovar a l'octubre amb el suport d'ERC, PSC i la CUP.

Anar al contingut