L'escultura és una peça feta de pedra de tres metres d'alçada i vuit tones de pes (ACN/Pol Solà-Arnau Martínez)

Barcelona commemora els 200 anys del passeig de Gràcia amb l'escultura Pink Barcino

L'obra s'exposarà fins al gener a la cruïlla del passeig de Gràcia i l'avinguda Diagonal

Barcelona ha inaugurat aquest divendres una escultura en commemoració dels 200 anys d'existència del passeig de Gràcia. 

L'obra representa, en color rosa, les quadrícules de l'Eixample de Cerdà i concretament la cruïlla del passeig de Gràcia amb l'avinguda Diagonal, justament el lloc que s'ha triat per instal·lar l'escultura. S'ha batejat com a "Pink Barcino" i és una construcció feta de pedra de tres metres d'alçada i vuit tones de pes.

L'autor és l'escultor Lluís Lleó, un artista català establert a Nova York. Lleó, que té taller a Rupià, al Baix Empordà, ha explicat que l'escultura es diu "Pink Barcino" perquè Barcino va ser el nom de la primera ciutat romana que va existir on ara hi ha Barcelona i perquè és de color rosa, el "color impossible", que ha triat per pintar-la amb el propòsit que li preguntessin el "perquè".

El moment de descobrir la nova escultura commemorativa del bicentenari del passeig de Gràcia (ACN/Pol Solà-Arnau Martínez)

Lluís Lleó assegura que "Pink Barcino" simbolitza "la capacitat d'adaptar-nos i trobar la bellesa en la incertesa" i relaciona el color rosa escollit, "un to històricament lligat a la moda i l'elegància", amb el passeig de Gràcia, que simbolitza la moda, l'estil i el glamur.

Es preveu que "Pink Barcino" s'exposi davant del Palau Robert almenys fins al gener del 2025, però l'autor aspira a mantenir-la al lloc per més temps.

L'obra, finançada per la fundació del grup farmacèutic Salvat, l'han descobert l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, juntament amb el director executiu de la Fundació Salvat, Llucià Homs i representants d'entitats econòmiques i comerciants de la ciutat. 

L'autor, Lluís Lleó, amb l'obra "Pink Barcino" (ACN/Pol Solà-Arnau Martínez)

 

ARXIVAT A:
Art
Anar al contingut