Un grup de joves consumint alcohol en un botellot de la platja de la Barceloneta
Un grup de joves consumint alcohol en un botellot de la platja de la Barceloneta (ACN / Eli Don)

Barcelona començarà a multar amb fins a 600 euros qui faci botellot

És el màxim que permet la llei de seguretat ciutadana i fins ara no s'havia aplicat

L'Ajuntament de Barcelona començarà a multar, aquest cap de setmana de mitjans d'agost, amb fins a 600 euros els qui facin botellots i provoquin problemes d'ordre públic o afectin greument la convivència.

Aquesta multa és la més alta que permet la llei de seguretat ciutadana, i el govern municipal ha decidit obrir la porta a aplicar la part alta de la forquilla de sancions.

L'objectiu és evitar molèsties als veïns de zones d'oci, com ara l'entorn del carrer Pere IV del Poblenou.

Protesta contra els botellots el mes de juny a plaça Sant Jaume
Protesta contra els botellots el mes de juny a plaça Sant Jaume (ACN / Blanca Blay)


Fins ara, generalment es multava amb 30 euros per fer botellot, que es convertien en 15 si el pagament era immediat. Ara el mínim seran 100 euros de multa.

747 denúncies en una setmana

L'Ajuntament ha fet el pas d'augmentar les sancions després de conèixer les dades de la primera setmana de la instrucció municipal. Des del 2 d'agost, la Guàrdia Urbana de Barcelona ha posat 747 denúncies per consum d'alcohol a la via pública.

Segons han explicat el cap de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, i el tinent d'alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, cap de les multes que s'han posat han estat de 600 euros, ja que no s'han considerat que fossin conductes greus.

Les sancions que s'han imposat són lleus, amb imports de 100 euros, bé sigui per botellot, per consum d'alcohol amb got de vidre o llauna fora d'un bar o per molestar el veïnat o embrutar el carrer. Són conductes ara sancionades amb 100 euros i que abans de la modificació del règim sancionador eren de 60 euros.

L'intendent major de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, ha assenyalat que l'estiu està transcorrent sense incidents greus en l'àmbit de seguretat. Pel que fa a la convivència, ha recordat que l'any passat estaven preocupats pels botellots multitudinaris i ha indicat que les trucades de queixes ciutadana al 112 han baixat un 27% aquest juliol respecte al de l'any passat, unes 2.000 trucades menys.

Zona de plaça Espanya després d'un macrobotellot al setembre de 2021
Zona de plaça Espanya després d'un macrobotellot el setembre del 2021 (ACN / Cedida pel sindicat CSIF)

 

ARXIVAT A:
SeguretatOci nocturn
Anar al contingut