Barcelona, ciutat convidada a la Fira Internacional del Llibre de Buenos Aires

L'Institut Ramon Llull espera que la cita obri la porta a la traducció al castellà de joves autors catalans

RedaccióActualitzat

Buenos Aires obre la 45a edició de la Fira Internacional del Llibre amb Barcelona com a ciutat convidada. El pavelló de la capital catalana ocupa 200 metres quadrats i acull una quarantena d'editorials. L'Institut Ramon Llull espera que la cita obri la porta a la traducció al castellà de joves autors catalans.

La Fira Internacional del Llibre dura 15 dies i es preveu que, en aquesta edició, hi passarà més d'un milió de persones. La capital catalana, amb el lema "Barcelona, ciutat literària", presenta en el marc de la Fira un total de 120 activitats, 56 autors, un estand de 200 metres quadrats i una gran llibreria, dues exposicions dins del recinte firal i una tercera a la ciutat, així com l'actuació de Sílvia Pérez Cruz durant la "Noche de la feria".

 

 

María Teresa Carbano, presidenta de la Fira, ha celebrat la unió de Barcelona i la capital argentina:

"'Barcelona, ciutat literària'", a la ciutat de les llibreries. Per tant, em sembla que és un bon conjunt, el que estem fent aquest any aquí a la Fira."

Moltes de les més de 400 llibreries que té Buenos Aires han traslladat les seves prestatgeries fins al recinte firal de la capital argentina, la ciutat del món on més llibreries hi ha per habitant.

 

 

Joan Subirats, comissionat de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, apunta la 45a edició de la Fira Internacional del Llibre com un "aparador" de la literatura barcelonina:

"Entenem que és un gran aparador a Amèrica Llatina i en el món del llibre en un país com l'Argentina i en una capital com Buenos Aires, tan bolcada en el món del llibre."

La directora de l'Institut Ramon Llull, Iolanda Batallé, també ha destacat que la Fira és molt important de cara a crear sinergies entre Catalunya i l'Argentina.

"Hi ha més de 120 activitats compartides amb escriptors i escriptores argentins. Penso que és una cosa molt preciosa per generar moments de pont directe en què es puguin crear històries d'amor entre escriptors i escriptores de Barcelona, de Buenos Aires, de Catalunya i de l'Argentina".

Els 10.000 llibres que l'Institut Ramon Llull ha portat, i que no es venguin en aquesta Fira, quedaran a les biblioteques de Buenos Aires i al Casal de Catalunya a la capital argentina.

 

 

L'organització de l'acte, un any més, es troba a les mans de la Fundació El Libro que, des del 25 d'abril  i fins al 13 de maig intentarà atreure l'atenció de lectors de tot el país a la que es considera una de les fires més importants de Llatinoamèrica.

El país sud-americà viu, actualment, sota una crisi econòmica. Tot i això, els passadissos de la Fira esperen sumar més adeptes gràcies a les invitacions repartides per l'organització durant els últims dies i la venda d'entrades on-line.

ARXIVAT A:
CulturaLiteratura
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut