Barcelona

Barcelona blinda la normativa contra l'obertura i ampliació de pisos turístics

L'Ajuntament reclama a la consellera Àngels Chacón una reunió urgent per parlar del nou decret que prepara la Generalitat, que regularà les habitacions turístiques

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona ha decidit suspendre les llicències d'obertura i l'ampliació de pisos turístics durant un any per blindar-se davant d'un decret de Reglament de Turisme que prepara la Generalitat, que preveu establir el lloguer d'habitacions com a nova tipologia d'allotjament turístic.

El consell de govern del consistori ha aprovat aquesta mesura per reforçar la normativa actual i garantir que el nombre d'habitatges d'ús turístic (HUT) a la ciutat no creixi i es mantingui en els 9.591 actuals, tal com preveu el Pla Especial Urbanístic d'Allotjaments Turístics (PEUAT), que continua vigent malgrat diversos recursos judicials. Ho ha explicat la tinent d'alcaldia Janet Sanz, que ha recordat que les habitacions turístiques són al·legals perquè no estan regulades.

"Això d'ara és un reforçament de la normativa, ho fem preventivament. El PEUAT continua vigent, però ens blindem per a futuribles que en poques setmanes estan per venir."

Sanz ha reclamat a la consellera Àngels Chacón una reunió urgent per parlar d'aquesta nova normativa.

"Volem deixar clar a la Generalitat que les competències respecte a quants pisos turístics i habitacions té Barcelona és nostra. No pot ser que s'estigui parlant d'aquest reglament sense la veu de l'Ajuntament."

Per això, el govern municipal reclama a la Generalitat que consensuï el contingut del decret abans d'aprovar-lo perquè reculli les consideracions i demandes que fa Barcelona. Des del consistori creuen que la nova tipologia de lloguer d'habitacions demana fer una reflexió per avaluar la incidència que pugui tenir en la regulació dels habitatges d'ús turístic i evitar-ne efectes negatius.

Turisme nega "opacitat"

La Direcció General de Turisme de la Generalitat ha negat "opacitat" en el procés d'elaboració del decret que ha de regular, entre d'altres qüestions, les habitacions de lloguer turístic.

El director general, Octavi Bono, ha dit a l'agència ACN que 38 organitzacions han presentat al·legacions al projecte de nova normativa, entre elles l'Ajuntament de Barcelona. Afirma també que s'han reunit cinc vegades amb el consistori barceloní. L'última va ser el 27 de març, abans de les eleccions generals i municipals.

ARXIVAT A:
Ajuntament de BarcelonaTurisme
Anar al contingut