Barcelona

Barcelona augmenta la pressió contra els portals d'internet amb pisos turístics

AirBNB i Homelidays poden rebre multes de fins a 600.000 euros si segueixen anunciant pisos turístics sense llicència

RedaccióActualitzat

La lluita del govern municipal de Barcelona per controlar els pisos turístics continua, directament als pisos i també als portals d'internet on s'anuncien. Des del 2015, Barcelona ha fet més de 6.000 inspeccions per localitzar pisos turístics sense llicència i 600 ja tenen ordre de tancament. Aquest estiu, s'amplia la plantilla de control en 20 persones.

 

Els propietaris s'exposen a una primera multa de 30.000 euros, i si no treuen el pis del mercat o els veïns es queixen de molèsties, la quantitat pot arribar als 600.000 euros. És la mateixa sanció que pesa sobre els portals d'internet que els anuncien. La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha afirmat que els portals són on volen posar més pressió:

 "L'objectiu no és recaptatori sinó que cessi l'activitat, que l'apartament turístic il·legal torni a ser un habitatge. En aquest sentit, l'Ajuntament ha de poder fer servir totes les eines al seu abast perquè això sigui així. I per això canviem el règim sancionador, i passem a sancionar amb la llei de turisme i no amb la llei pel dret a l'habitatge per aconseguir que l'activitat acabi."

Dues plataformes, ja sancionades, AirBNB i Homelidays, no han eliminat dels portals els apartaments i, per tant, els pot recaure la multa màxima. Ara, aquestes sancions poden ser de 600.000 euros, ja que es basen en la llei catalana de turisme, on la reincidència és una infracció molt greu.

Segons l'Ajuntament, nou portals més, entre els quals hi ha Tripadvisor o Windu, tenen oberts expedients sancionadors per anunciar pisos turístics sense llicència. En canvi, altres plataformes com Booking o apartamentsbcn.cat han deixat d'oferir habitatges turístics il·legals.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut