La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, i l'acaldessa de Barcelona, Ada Colau, en l'espectacle inaugural del Festival Grec el 30 …
La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, i l'acaldessa de Barcelona, Ada Colau, en l'espectacle inaugural del Festival Grec el 30 de juny

Barcelona atura el Grec per les noves restriccions per la Covid

L'alcaldessa Colau diu que les noves mesures obliguen a aturar el festival "a contracor" i es compromet a acompanyar el sector per demanar excepcions

RedaccióActualitzat

El festival Grec de Barcelona queda aturat pels brots de coronavirus. L'Ajuntament de la ciutat ha confirmat que amb les noves restriccions per combatre la Covid-19, les activitats culturals i esportives estan obligades a tancar.

L'alcaldessa de Barcelona ho ha anunciat a la xarxa social, hores abans d'uns dels plats forts del festival enguany: l'actuació de la companyia de teatre i dansa Peeping Tom. Aquest espectacle es manté i serà a partir de demà quan quedaran cancel·lades les actuacions.

 

Colau assegura que han pres aquesta decisió "a contracor" perquè entén que "sembla incoherent mantenir terrasses o platges obertes i alhora prohibir espectacles o esports que compleixen la normativa sanitària".

El govern municipal havia enviat divendres diverses cartes a les conselleries de Salut, Interior i Cultura per demanar que es poguessin mantenir els espectacles.

L'Ajuntament s'ha compromès a "acompanyar els sectors afectats per demanar excepcions" per poder seguir oberts. La normativa que ha publicat el govern inclou un punt que permet als consistoris demanar excepcions per la celebració d'activitats si es controla l'aforament i els contactes.


48 hores pendents

Des que divendres van sortir les noves restriccions a l'àrea de Barcelona, grans festivals com el Grec o el Cruïlla han estat pendents de la concreció de les mesures per saber si podien seguir oferint els seus espectacles.

Les Nits del Fòrum del Primavera Sound ja va anunciar aquest dissabte que aturava la programació durant 15 dies.

Les restriccions també afecten altres activitats culturals com els teatres o els cinemes que han de tornar a tancar per la pandèmia.

Crítiques del sector cultural

Les noves restriccions a la cultura estan provocant reaccions indignades en els responsables dels festivals. El director del Cruïlla XXS, Jordi Herreruela, ha assegurat que viuen cada concert "com si fos l'últim" i que estan arribant "al límit".

"Cal que el Procicat es pronunciï ja, no podem esperar més temps sense saber el marc legal en el qual estem treballant"

Herreruela es mostra convençut que el format que ofereixen és "segur" i que no hi ha brots vinculats a l'activitat cultural, per això esperen que els autoritzin com a excepció: "Espero que ho facin avui i, sinó, demà al matí".

ARXIVAT A:
Coronavirus Teatre
Anar al contingut