El ple també ha aprovat la distribució de carteres i els representants de l'Ajuntament en diferents empreses públiques (David Zorrakino / Europa Press)

L'alcalde i els regidors de Barcelona s'apugen el sou per primer cop en 11 anys

El PSC, el PP i Trias per Barcelona han votat a favor de l'augment

RedaccióActualitzat

El ple de Barcelona ha aprovat aquest divendres apujar un 4% el sou dels regidors, de l'alcalde i dels consellers de districte.

La mesura s'ha tirat endavant amb els vots favorables del PSC, el PP i Trias per Barcelona, l'abstenció d'ERC i el vot contrari de Barcelona en Comú i Vox.

Segons la taula actualitzada que s'ha aprovat, l'alcalde Jaume Collboni passarà a cobrar 104.000 euros; els regidors de govern, 87.913 euros, i els de l'oposició, 58.642 euros, tot i que si són portaveus de grup municipal el sou és més alt.

El govern ho ha justificat perquè feia 11 anys que tenien el sou congelat, però els Comuns han criticat l'augment perquè creuen que el sou que tenen ja és força elevat i que està molt lluny del que cobren la mitjana dels barcelonins.

També s'ha aprovat apujar el salari dels càrrecs gerencials. En aquest punt els Comuns sí que han votat a favor.

El ple també ha donat llum verda al nou cartipàs municipal, l'organització interna de l'Ajuntament. Així mateix, s'ha aprovat l'estructura organitzativa sobre les comissions plenàries i també la representació en els consells d'administració d'empreses municipals, organismes autònoms i entitats públiques empresarials.

Els punts sobre l'organització del cartipàs han obtingut el vot favorable de tota l'oposició excepte Vox, amb qui l'executiu municipal no ha negociat.

ARXIVAT A:
Jaume Collboni Ajuntament de Barcelona
Anar al contingut