Barcelona

Barcelona aprova una taxa de 633 euros per a propietaris de pisos buits durant més de dos anys

RedaccióActualitzat

El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat provisionalment modificar les ordenances fiscals per incloure una nova taxa per a pisos buits de grans tenidors, mesura que se sotmetrà a informació pública durant 30 dies i que ha prosperat amb els vots del govern de BComú i PSC i d'ERC; l'abstenció de CiU i CUP i el rebuig de PP i C's.

La nova taxa és de 633 euros per a propietaris de pisos buits durant més de dos anys, i té com a objectiu cobrir la inspecció i tramitació d'expedients i sancions, despeses fins ara assumides per l'Ajuntament. Una vegada aplicada aquesta taxa de 633 euros, es cobraran 286 euros més per cada requeriment que l'Ajuntament obri a causa del requeriment anterior, amb l'objectiu de dissuadir els propietaris de tenir pisos buits de manera injustificada.

En la modificació també s'inclou rebaixar del 90% al 40% la taxa d'autoritzacions de sol·licituds d'ocupació de la via pública per a rodatges de pel·lícules, vídeos, televisió, sessions fotogràfiques, mudances, bastides i grues.

També incorpora una bonificació de la taxa d'elaboració d'informes per a l'homologació de plans d'autoprotecció d'entitats i associacions sense ànim de lucre que desenvolupen activitats d'interès social i de la ciutadania per garantir la seguretat de les seves activitats.

Anar al contingut