La normativa es revisarà d'aquí un any (ACN/Norma Vidal)

Barcelona aprova el pla d'usos de l'Eixample que limita bars, restaurants i discoteques

La normativa per "protegir" el districte s'ha aprovat amb els vots a favor dels Comuns, el PSC i ERC i amb l'abstenció de Junts

RedaccióActualitzat

Barcelona ha aprovat el pla d'usos de l'Eixample en un ple extraordinari amb els vots dels Comuns, el PSC i ERC i l'abstenció de Junts. La normativa, que s'ha aprovat després d'un any d'estira-i-arronsa, limita el nombre de bars, restaurants, discoteques i supermercats "autoservei" per protegir el districte.

El Pla d'usos de l'Eixample és més estricte al barri de Sant Antoni, als carrers en obres de la superilla de l'Eixample i en vies pacificades com Enric Granados, el passeig de Sant Joan i l'avinguda de Gaudí.

La normativa exclou els carrers de Bailèn, Bruc i Roger de Llúria de la restricció més dura, la que estableix que només hi pot haver cinc locals com ara bars, restaurants i discoteques en un radi de 50 metres.


Esmenes d'ERC i Junts

La segona tinenta d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, ha afirmat que "és un gran dia" perquè "Barcelona es mereixia aquest acord".

L'aprovació del pla d'usos de l'Eixample arriba aquest divendres després que ERC i Junts hagin presentat dues esmenes. La normativa es revisarà d'aquí un any, a proposta dels republicans. I a petició de Junts, es crearà un grup de treball per fer seguiment de l'aplicació del pla amb la participació d'entitats veïnals i comercials i diverses àrees de l'Ajuntament.

Junts s'absté perquè volen que hi hagi més impuls a l'"economia productiva":

Pel que fa al PSC, el grup municipal va anunciar aquest dijous que hi votaria a favor després de saber que es revisaria la normativa i van defensar-la perquè "respecta el descans dels veïns, protegeix el comerç i regula de forma diferent realitats diferents". La tercera tinenta d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, ho ha tornat a defensar aquest divendres en el ple:

"El volíem. No podíem permetre que l'Eixample es convertís en un Enric Granados ampliat a la màxima potència."

La resta de formacions polítiques (PP, Ciutadans i Valents) consideren la normativa massa restrictiva.

 

Les associacions veïnals i els comerciants ho celebren

Al ple extraordinari d'aquest divendres, hi han assistit les associacions de veïns i de comerciants, que han aplaudit l'aprovació del pla d'usos de l'Eixample.

Veïns i comerciants celebren l'aprovació de la normativa (ACN/Norma Vidal)

El president de Barcelona Comerç, Pròsper Puig, ha defensat la utilitat de la normativa:

"És una bona eina per acabar amb el monocultiu que hi ha en alguns llocs de Barcelona que s'han convertit en carrers només de restauració."

El president de Sant Antoni Comerç ha celebrat la notícia perquè "el pla permet combinar botigues i oci."

ARXIVAT A:
JxCatERCPSCAda ColauAjuntament de Barcelona
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut