S'instal·larà wifi a les parades de metro de Barcelona.
S'instal·larà wifi a les parades de metro de Barcelona.
Barcelona

Barcelona ampliarà la xarxa de wifi a autobusos, parades de metro, parcs i mercats

L'objectiu és que d'aquí a quatre anys hi hagi 1.500 accessos wifi repartits per tota la ciutat

RedaccióActualitzat

La ciutat de Barcelona incrementarà la xarxa de wifi municipal. El consistori ha anunciat que gastarà poc més de sis milions d'euros a implantar el wifi en autobusos, parades de metro, parcs i mercats. L'ampliació es farà en dues fases.

En la primera, el wifi s'implementarà abans de l'estiu que ve als parcs i jardins municipals; en total, en uns 220. També de manera progressiva s'instal·larà en autobusos i parades de metro. Es començarà amb 400 autobusos i 4 parades i s'arribarà al 2016 amb més de 1.100 vehicles i 16 estacions. En la segona fase s'instal·larà als 21 mercats municipals i als 11 molls del port de Barcelona.

Actualment hi ha 664 punts a tota la ciutat, amb una mitjana de 100.000 usuaris mensuals, i amb aquest pla s'incrementarà a 1.527 punts en quatre anys. La xarxa wifi es va implantar fa cinc anys amb 180 punts de connexió.

L'alcalde Xavier Trias ha explicat l'objectiu del pla: "Ser una ciutat intel·ligent només té sentit si el que fem és per millorar la vida i les condicions de vida de les persones, i aquest és l'esforç que fem entre tots, que és apropar aquesta tecnologia a la gent perquè pugui viure millor."

Anar al contingut