La Cooperativa TMDC (Taller para la Materialización y el Desarrollo de Conceptos), on Ada Colau ha fet balanç dels plans de desenvolupament econòmic.
La Cooperativa TMDC (Taller para la Materialización y el Desarrollo de Conceptos), on Ada Colau ha fet balanç dels plans de desenvolupament econòmic.

Barcelona Activa injecta 28 MEUR per promoure l'economia de proximitat als sis districtes amb menys renda i més atur

Actualitzat

ACN Barcelona.-L'Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, injectarà aquest any 28 milions d'euros per promoure l'economia de proximitat als sis districtes amb menys renda i més atur. Aquesta quantitat és similar a la de l'any passat i molt superior als 16 milions del 2018. L'alcaldessa Ada Colau ha destacat la necessitat "de fer una economia de proximitat" per contribuir a "reduir les desigualtats i garantir una economia plural, diversificada i equilibrada". Aquest objectiu s'ha treballat amb la posada en marxa de sis Plans de Desenvolupament Econòmic (PDE), fulls de ruta a cinc anys vista per generar activitat econòmica arrelada al territori. Entre gener i agost de 2018 s'han atès 17.000 persones en aquests districtes.

Entre els atesos hi ha persones en situació d'atur, persones que treballen en situacions precàries, comerços i serveis de proximitat, persones amb iniciatives emprenedores i d'economia tant convencional com social i solidària, i entitats que treballen pel desenvolupament del territori. Els sis districtes beneficiats d'aquests sis Plans de Desenvolupament Econòmic (PDE) que s'han desplegat en 20 mesos són Ciutat Vella, Nou Barris, Sant Andreu, Sants-Montjuïc, Horta-Guinardó i Sant Martí. Els PDE integren totes les accions de promoció econòmica a cada districte i serveixen per impulsar l'activitat econòmica de proximitat, també integren les accions previstes en el Pla de Barris, pla de xoc promogut per l'Ajuntament de Barcelona en els 16 barris desfavorits. Durant l'acte de presentació del balanç de tots els plans de desenvolupament econòmic, s'ha presentat el darrer PDE, el de Sant Martí, on hi ha diverses entitats relacionades amb la innovació digital social, el moviment makeri la manufactura digital. Aquestes dades s'han donat a conèixer en un acte al taller TMDC, una cooperativa de treball finançat per 'Impulsem el que fas 2017' amb un import de 30.000 euros.En total, prop de 500 persones involucrades en els 6 districtes han participat en els processos de creació d'aquests plans, amb 323 agents i entitats. De les 259 mesures contingudes als 6 PDE, 114 s'han posat en marxa al 2017 i 200 s'hauran desplegat al finalitzar 2018. El 2019 es preveu que el 85% de mesures de tots els plans (220) estiguin ja en funcionament.

Anar al contingut