L'espectacle pirotècnic des de la muntanya del Carmel
L'espectacle pirotècnic des de la muntanya del Carmel ( EFE/ Alejandro García)
Barcelona

Barcelona ha acomiadat el 2020 amb un pirotècnic que s'ha vist des de tots els balcons

Cada un dels 10 districtes ha fet les campanades llançant 12 palmeres de pirotècnia per donar pas al 2021 amb 15 minuts de focs artificials

Actualitzat

Les revetlles populars tan tradicionals la nit de Cap d'Any han estat prohibides per les restriccions anti-Covid. Amb l'objectiu d'evitar qualsevol aglomeració, aquest any no s'ha fet l'habitual espectacle de les campanades de Barcelona que es feia a les fonts de Montjuïc per acomiadar l'any. l'Ajuntament l'ha substituït per un espectacle pirotècnic visible des de la major part de la ciutat.

Ha estat un espectacle semblant al que ja es va fer durant les Festes de la Mercè que els barcelonins puguin veure sense sortir de casa. Per això les autoritats avisen que no es vagi a l'avinguda Maria Cristina, on es feia l'espectacle els altres anys.

El final del 2020 l'han marcat, en cada campanada, dotze palmeres brillants que es llançaran des de cadascun dels 10 districtes de Barcelona: Ciutat Vella, l'Eixample, Sants-Montjuïc, les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí. D'aquesta manera, tots els ciutadans l'han pogut veure des de casa seva.

La Sagrada Família amb els focs artificials de fons
La Sagrada Família amb els focs artificials de fons (CCMA)


Després de les campanades en forma de palmeres pirotècniques descentralitzades, l'any 2021 ha començat amb un gran espectacle de focs artificials que es llançaran des d'una ubicació reservada a Montjuïc perquè sigui visible des de la major part de la ciutat.

15 minuts a un ritme i una altura suficients perquè el públic pugués gaudir-lo d'una visió espectacular fins i tot des de la llunyania. Un espectacle que TV3 ha retransmès en directe des de la muntanya del Tibidabo.

 

Una dotació del cos de Bombers de l'Ajuntament de Barcelona ha treballat en l'extinció d'un incendi que s'hauria produït com a conseqüència dels focs artificials.

Operatiu de la Guàrdia Urbana

En paral·lel, a Barcelona 250 agents de la Guàrdia Urbana han treballat en dispositius per evitar festes il·legals i fer complir el toc de queda a partir de la una. També hi ha hagut controls d'entrada i sortida de la ciutat.

Operatiu policial de la Guàrdia Urbana a Barcelona
Operatiu policial de la Guàrdia Urbana a Barcelona (CCMA)

Transport públic

El transport públic s'ha adaptat a l'horari de servei aquesta nit de Cap d'Any tenint en compte l'excepció sobre el toc de queda per la pandèmia.

El metro, els Ferrocarrils de la Generalitat i el tramvia, que cada dia acaben a les dotze de la nit, han funcionat excepcionalment fins a la una de la matinada coincidint amb l'inici del confinament nocturn decretat. A la una han sortit els últims trens de cada estació final de línia.

L'horari de Rodalies de Catalunya ha estat l'habitual d'un dia feiner. Els autobusos de TMB tambéhan fet l'horari habitual dels feiners.

ARXIVAT A:
Cultura popularGuàrdia Urbana MobilitatNadalCoronavirus Covid-19Desescalada
Anar al contingut