Barcelona

Barcelona acollirà també la seu de l'Assemblea de Regions Euromediterrànies

Barcelona acollirà la seu de la futura Assemblea Regional i Local Euromediterrània (ARLEM), que es crearà el mes de maig vinent. La seu estarà associada al secretariat permanent de la Unió pel Mediterrani, que els ministres d'Afers Estrangers de les riberes nord i sud del Mediterrani van acordar el novembre passat ubicar també a Barcelona, i que s'instal·larà al palau de Pedralbes. Aquest anunci l'ha fet el president del Comitè de les Regions de la UE i membre del Consell d'Europa, el flamenc Luc Van den Brande, després de reunir-se al palau de la Generalitat amb el president català, José Montilla, a qui ha invitat a assistir a la cimera bianual de les regions europees que tindrà lloc els dies 5 i 6 de març a Praga.

Actualitzat
La creació de l'ARLEM, on estaran representades regions i ciutats de 47 països als dos costats del Mediterrani, es formalitzarà en la seva reunió constituent el 13 de maig que ve a Brussel·les. Si bé la primera reunió de l'ARLEM tindrà lloc a Brussel·les, la Generalitat sol·licitarà que la segona trobada, amb vista al 2010, es faci a Barcelona.

L'ARLEM neix amb l'objectiu de reforçar els vincles i la cooperació entre regions i ciutats de les riberes nord i sud del Mediterrani i, per a això, es promouran projectes comuns en diferents àmbits. De fet, l'ARLEM pretén cobrir, a nivell euromediterrani, el mateix objectiu de col·laboració regional que desenvolupa ja el Comitè de les Regions a nivell de la Unió Europea.
Anar al contingut