Barcelona

Barcelona acollirà el primer Museu del Rock d'Europa

El futur centre comercial Les Arenes de Barcelona acollirà el primer Museu del Rock d'Europa. Es crearà a partir de la col·lecció del periodista i crític musical Jordi Tardà que aquest dijous ha explicat l'estructura que tindrà el museu. El recinte emularà un festival de rock amb la intenció que sigui un espai "viu" i "dinàmic", que es pugui visitar periòdicament. L'espai tindrà 2.000 metres quadrats i acollirà 8.000 objectes i un milió de documents de la història del rock. La inauguració està prevista pel segon semestre de 2009.

Actualitzat

El Museu del Rock tindrà tres espais diferenciats: un de dedicat a exposicions temporals, un auditori obert a grups emergents i a bandes consagrades i una sala d'exposicions permanents, i una mediateca on es podrà veure la col·lecció completa de Jordi Tardà cedida íntegrament al museu. L'objectiu és que sigui un museu viu i canviant que convidi els visitants i turistes a tornar-hi.

El recinte també comptarà amb una àrea comercial dirigida al públic, amb botiga i servei de venda d'entrades de concerts que es facin a Barcelona i a d'altres ciutats com Londres i Nova York.

Durant l'acte de presentació del que serà el futur museu, Tardà ha estat acompanyat d'algunes cares de l'escena musical com l'Elèctrica Dharma, Lax'n Busto, Ramoncín i Santi Carulla i Leslie dels Sirex. També hi ha exhibit el vestit de núvia que va portar Madonna durant la gira de "Like a Virgin", un dels objectes que es podran veure al museu.

Anar al contingut