Chicago

Barack Obama culpa les agències reguladores del "cas Madoff" i de la crisi

El president electe dels Estats Units, Barack Obama, ha carregat durament contra els organismes reguladors nord-americans. Obama els ha culpat directament de la crisi econòmica i també de la presumpta estafa multimilionària de l'empresari Bernard Madoff. "Aquest frau gegant ha succeït en part perquè les reguladores no van complir amb la seva tasca", ha assegurat. Una de les primeres accions del seu executiu serà enfortir els mecanismes de control. El primer pas ha estat el nomenament de Mary Schapiro com a presidenta de la Comissió de Valors i Borsa dels EUA, en anglès SEC.

Actualitzat
Barack Obama ha explicat que la SEC ha rebut en els últims anys alertes sobre operacions irregulars de Madoff, però que no va obrir cap investigació. Bancs, grans companyies i inversors molt adinerats van caure en la presumpta estafa que va dur a terme l'expresident del Nasdaq i que podria arribar als 50.000 milions de dòlars.

A banda d'aquest escàndol, tota una badada de la SEC, el president electe dels Estats Units l'ha responsabilitzat de permetre els excessos que han causat la crisi econòmica actual i de no fer res per evitar-ho.

Veient les mancances, Barack Obama ha explicat que una de les seves prioritats a partir del 20 de gener serà crear mecanismes de control i "enfortir l'aparell regulador" als Estats Units.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut