Comissaria compartida de Policia Local i Mossos a Banyoles

Banyoles investiga dues actuacions policials per violència i biaix racista

Els fets s'han enregistrat en vídeo i denunciat a les xarxes socials aquest cap de setmana

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Banyoles ha obert una investigació interna per dues actuacions policials enregistrades en vídeo que s'han compartit a les xarxes socials.

En un cas es veu com un agent colpeja un jove diverses vegades i el fa caure a terra. L'altra és durant la detenció d'un altre jove, amb antecedents, i va passar la matinada de divendres.

 

 

En tots dos casos el consistori subratlla que està determinat a aclarir les circumstàncies i a depurar les responsabilitats necessàries.

"Es depuraran les responsabilitats necessàries -subratlla- i no es permetrà que actuacions com aquestes entorpeixin la convivència a la ciutat així com tampoc el treball que la Policia Local porta a terme en benefici de la comunitat."
   


Alguns dels perfils de les xarxes socials acusen la Policia Local d'actuar amb biaix racista.


Moviments globals contra el racisme
 

 


Aquests fets denunciats tenen lloc després del moviment de protesta antiracista que s'ha estès als Estats Units arran de la mort a mans de la policia de l'afroamericà George Floyd.

La gran novetat d'aquests dies és la presència massiva de blancs defensant també els drets dels negres. El repte ara és que d'aquesta mobilització en surtin canvis legislatius i normatius que reformin la policia i redueixin les desigualats racials.

"Ets un mico"

Coincidint amb l'onada de denúncia de racisme policial que s'ha originat als Estats Units, alguns col·lectius com Sos Racisme estan fent aflorar casos a Catalunya.

"El matí de Catalunya Ràdio" ha tingut accés al cas del Wabu, un jove negre de 21 anys que el gener de l'any passat va ser objecte de comportaments racistes per part dels Mossos d'Esquadra, a Sant Feliu Saserra, al Bages. La justícia ho està investigant.

 

Un jutjat d'instrucció de Manresa ho investiga


El noi, sorprenentment, va aconseguir gravar i guardar la gravació de la seqüència de la persecució i detenció per part dels agents amb les converses que van tenir. El noi va denunciar les pràctiques dels Mossos en el seu moment. Ara ho ha difós i si pot sentir expressions com "tu no ets humà, els un mico".


Tensió a Premià de Mar

Tensió també a Premià de Mar, on uns veïns acusen joves migrants de ser els responsables de l'agressió sexual a una dona la setmana passada en un pont sota la via del tren i de diversos robatoris comesos contra gent gran.

A més, els atribueixen l'agressió a un mosso d'esquadra fora de servei a començaments de maig, tot i que no hi ha detinguts.

ARXIVAT A:
Racisme
Anar al contingut