El regidor de Cultura de Banyoles, Jordi Bosch, des de dalt del campanar del monestir de Sant Esteve aquest 31 de març del 2017. Pla mig. (horitzont…
El regidor de Cultura de Banyoles, Jordi Bosch, des de dalt del campanar del monestir de Sant Esteve aquest 31 de març del 2017. Pla mig. (horitzontal)

Banyoles incorpora la visita al campanar del Monestir de Sant Esteve a les activitats de turisme cultural

ACN Banyoles.-Els Museus de Banyoles ofereixen des d'aquesta primavera noves activitats familiars i visites guiades en l'àmbit del turisme cultural. Entre les novetats, hi ha una visita al campanar del Monestir de Sant Esteve que s'ha incorporat a l'activitat de 'Banyoles medieval' que ja es venia fent i que fins ara incloïa els espais més emblemàtics com ara la Pia almoia, la Muralla o l'arqueta de Sant Martirià del segle XV. El visitant podrà pujar per una escala de cargol feta de travertí i des de dalt veure les vistes i entendre com havia estat la vila aquella època. Per primer cop, el visitant també podrà veure recreat en 3D alguns espais del jaciment de Vilauba en la visita a la vil·la romana de Camós, una proposta que ja es venia oferint però que ara incorpora aquest nou recurs pedagògic.

Amb la visita guiada 'Banyoles medieval: del carrer al campanar', el visitant passejarà pels indrets més emblemàtics del barri vell, com ara la plaça major, el Tint , la Muralla o la Pia Almoina (l'actual Museu Arqueològic). També podrà visitar el Monestir de Sant Esteve, el claustre, l'església amb el retaule gòtic de Santa Maria de l'Escala. Enguany, com a novetat, s'incorpora una visita a dalt del campanar des d'on gaudir de les vistes de tota la ciutat. L'itinerari acabarà amb la visita a l'arqueta de Sant Martirià, una joia d'orfebreria del segle XV. La visita al Monestir de Sant Esteve de Banyoles es podrà fer el tercer dissabte de mes, d'abril a octubre, serà d'una hora i mitja de durada i costarà 4 euros, amb un preu reduït per a persones grans i gratuït per menors de 6 anys. L'altra novetat és la visita a la vil·la romana de Vilauba a Camòs (Pla de l'Estany) on enguany s'inclou la recreació en 3D d'alguns dels espais. Els visitants coneixeran com era aquest espai, habitat des del segle II a.C fins al segle VII dC, i com era la vida en aquesta vil·la. Les visites es faran el segon dissabte de mes, d'abril a octubre, serà d'una hora de durada i costarà 4 euros, també amb un preu reduït per a persones grans i gratuït per menors de 6 anys. La tercera visita cultural programada enguany és la ruta 'Exploradors de l'Estany', que comença al Museu Darder i continua per alguns recs. Està pensada per a nens majors de 6 anys que, a través de jocs didàctics, vol explicar la biodiversitat de l'Estany. Aquesta activitat serà gratuïta, durarà una hora i es realitzarà alguns caps de setmana.Per les tres activitats cal reserva prèvia. Aquest divendres, el regidor de Cultura, Jordi Bosch, ho ha donat a conèixer.

Anar al contingut