Pla mitjà de l'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, durant la roda de premsa telemàtica del 6 de maig del 2020. (horitzontal)
Pla mitjà de l'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, durant la roda de premsa telemàtica del 6 de maig del 2020. (horitzontal)

Banyoles donarà ajudes d'entre 300 i 1.000 euros a establiments que han hagut de tancar per l'estat d'alarma

ACN Banyoles.-L'Ajuntament de Banyoles ha aprovat un ajut per als propietaris d'establiments afectats pel tancament obligatori de l'activitat per l'estat d'alarma del 14 de març. Inicialment, es destinaran 150.000 euros a ajudes individuals d'entre 300 i 1.000 euros. Hi podran accedir els titulats i les despeses subvencionables són el lloguer del local, interessos d'hipoteca o préstecs derivats de la gestió del negoci així com despeses de comunitat relacionades amb el local. També s'hi inclouen les despeses dels subministraments bàsics, dels sous dels treballadors, el cost d'adaptació del local per la reobertura amb les noves mesures sanitàries i la compra d'equips de protecció i higiene per fer front al COVID-19.

Segons ha explicat l'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, en una roda de premsa telemàtica es tracta d'una "ajuda d'emergència puntual" per contribuir a la recuperació de l'activitat econòmica de la ciutat. I ha assegurat que es treballa perquè la concessió de les ajudes sigui "àgil" perquè arribi als professionals el més aviat possible. Les ajudes es van aprovar dilluns a la Junta de Govern Local i es podran sol·licitar una vegada es publiquin al Butlletí Oficial de la Província. Els interessats podran demanar-ho fins al final de la crisi sanitària i no serà indispensable esperar a la data d'obertura de l'establiment per demanar l'ajuda. Així mateix, els imports subvencionables es podran sol·licitar per les despeses generades des del 14 de març fins a la data d'autorització de reobertura de l'establiment.

Anar al contingut