Louise Michel, el vaixell finançat per l'artista Banksy (Reuters)
Louise Michel, el vaixell finançat per l'artista Banksy (Reuters)

Banksy finança un vaixell per rescatar refugiats al Mediterrani

Amb el nom de Louise Michel, una anarquista francesa del segle XIX, navega amb bandera alemanya i ja ha rescatat 89 persones

RedaccióActualitzat

L'artista britànic d'art urbà Banksy ha finançat un vaixell per rescatar migrants al Mediterrani. Porta el nom de Louise Michel, una anarquista francesa del segle XIX, i navega amb bandera alemanya.

Segons explica The Guardian, el vaixell va sortir en secret el 18 d'agost del port marítim de Borriana, a prop de València, i ara es troba al centre del Mediterrani, on aquest dijous va rescatar 89 persones. Ara esperen arribar a un port marítim segur per desembarcar els passatgers o traslladar-los a un vaixell de guàrdia costanera europea.

 

L'artista hi ha deixat la seva empremta. Pintat de rosa, com un grafiti, hi ha una noia amb una armilla salvavides i una boia amb forma de cor.

 

 

La tripulació està formada per activistes europeus amb una llarga experiència en operacions de recerca i rescat. La capitana és Pia Klemp, una activista alemanya dels drets humans coneguda per haver conduït diversos vaixells de rescat, entre altres el Sea-Watch 3.

 

Banksy s'hauria posat en contacte per mail amb la capitana fa un any per preguntar-li com podia ajudar:

"Soc un artista del Regne Unit i he fet alguns treballs sobre la crisi dels migrants. Òbviament no em puc quedar amb els diners. Els podeu utilitzar per comprar un vaixell nou o alguna cosa? Si us plau, fes-m'ho saber. Bona feina. Banksy."

 

Pia Klemp primer va pensar que es tractava d'una broma.

 

Rescats al Mediterrani

Després de mesos parats, els vaixells de rescat han tornat al mar aquest mes d'agost per fer missions de salvament davant la costa de Líbia. Diverses ONGs acusen Europa d'utilitzar el coronavirus com a pretext per restringir els rescats humanitaris.

El vaixell Sea-Watch 4 ha rescatat del mar més de 200 persones procedents de la costa de Líbia, en tres operacions de salvament durant les darreres setmanes.

ARXIVAT A:
Migracions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut