Una nena i una bicicleta: el carrer de Banksy

Banksy confirma que la nena amb hula hoop en un mural de Nottingham és obra seva

L'artista urbà ha representat una nena que juga amb la roda d'una bicicleta en una zona estudiantil de la ciutat britànica

Actualitzat

El grafiter britànic Banksy ha confirmat aquest dissabte que la nena pintada en un mur de la ciutat britànica de Nottingham, al centre d'Anglaterra, és obra seva. Ho ha fet, com en altres ocasions, al seu compte oficial d'Instagram, on penja imatges de les seves obres, en aquest cas sense fer-ne cap comentari ni interpretació.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Banksy (@banksy) on

L'obra és a la confluència de Rothesay Avenue i Lenton, a Nottingham, en una zona estudiantil de la ciutat, i havia aixecat molta expectació des que va aparèixer, aquest dimarts, a la paret exterior d'un saló de bellesa. Els vianants elucubraven si la pintada era una obra del misteriós artista urbà. 

La pintura, sobre una paret de maons, representa una nena que juga amb un hula hoop que en realitat és una roda d'una bicicleta. Banksy estableix aquí un nou joc amb l'espectador, ja que just davant del dibuix hi ha una bicicleta destrossada, lligada a un fanal, sense seient, a la qual li falta també la roda del darrrere.

L'obra és en una paret de maons d'un local d'estètica (REUTERS/Carl Recine)

La instal·lació de Banksy ha despertat tanta curiositat que desenes de persones s'han acostat a la zona per fer-s'hi fotografies. Fins i tot la policia s'hi ha desplaçat per vigilar que es compleixen les normes de distància social i mascareta en plena pandèmia del coronavirus.

Desenes de persones han anat a veure el nou mural del grafiter britànic (REUTERS/Carl Recine)
Unes noies es fan fotos davant l'obra de Banksy (REUTERS/Carl Recine)
La policia ha vigilat que la gent portés mascareta (REUTERS/Carl Recine)


Activisme social i art compromès

Les obres de Banksy acostumen a anar molt lligades a l'actualitat i la crítica social. Aquest 2020 ha pintat rates al metro de Londres per reivindicar l'ús de la mascareta per combatre la propagació del coronavirus.

L'enigmàtic artista de carrer ha realitzat diversos treballs durant la pandèmia, com el dibuix d'un nen jugant amb una infermera com la seva superheroïna a l'hospital britànic de Southampton, i una obra que va dur a terme al bany de casa amb rates i nombroses referències a la crisi sanitària.

A més, també ha denunciat el racisme arran de la mort als Estats Units de George Floyd i ha finançat un vaixell per rescatar migrants al Mediterrani.

ARXIVAT A:
Art
Anar al contingut