Nova Delhi

Bangla Desh demana ajut internacional per a set milions de persones després del pas del cicló

Bangla Desh ha fet una crida a l'ajuda internacional per als set milions de persones que calculen que s'han vist afectades pel pas del cicló "Sidr". Els supervivents han perdut cases i collites. Hi falta aigua potable, menjar i refugi, i el risc d'epidèmies augmenta amb el pas dels dies.

Actualitzat

Bangla Desh és ara la imatge de la destrucció i la mort. I els serveis de rescat encara no han pogut arribar a les illes costaneres, les que han rebut l'impacte més fort de l'huracà. El balanç del govern ja situa la xifra de víctimes per sobre de les 3.000, però la Mitja Lluna Roja adverteix que aquest número podria augmentar molt encara i es tem que pugui arribar a 10.000. Una tragèdia. Però molt per sota de l'últim gran cicló, el del 1991, quan amb una potència destructiva similar es va arribar a 143.000 morts.

L'esforç que s'ha fet des de llavors ha aconseguit que aquest cop el país estigués més preparat. Tres milions de persones van ser evacuades a temps, un milió i mig en refugis antihuracans. Van salvar la vida, però ara han de sobreviure a la destrucció. El cicló els ha pres tot el que tenien.

La gran tasca pendent ara és fer arribar aliments, aigua potable i medicines als set milions de persones que ho necessiten. A més, l'aigua salada de la marea, de fins a cinc metres, ha matat les collites. L'ajuda serà necessària durant molt de temps. Avui Bangla Desh ha fet una crida a la solidaritat internacional. Falta aigua potable, menjar i refugis i el risc d'un brot d'epidèmies es multiplica cada dia.

Tant la Mitja Lluna Roja com el govern de Bangla Desh han advertit que les víctimes del "Sidr" afronten ara el risc d'epidèmies, especialment a causa de les males condicions sanitàries.

Anar al contingut