Veïns de Bangkok pugen a un camió que els traslladarà a un camp d'acollida. (Foto: Reuters)
Veïns de Bangkok pugen a un camió que els traslladarà a un camp d'acollida. (Foto: Reuters)
Bangkok

Bangkok afronta el perill de les inundacions, que ja han causat 381 morts

Les autoritats tailandeses han increment aquest diumenge fins a 381 el nombre de morts causat per les inundacions que afecten províncies de la plana central i zones de Bangkok, on, segons el govern, la situació tendirà a millorar en els propers dies.

RedaccióActualitzat
Després de reunir-se amb el gabinet de crisi, la primera ministra, Yingluck Shinawatra, ha afirmat que, tot i que és possible que es produeixin inundacions en altres zones de la capital, aquestes no seran tan greus com les que hi ha hagut a les províncies veïnes, en què l'alçada de l'aigua ha arribat als tres metres.

Yingluck també ha demanat calma a la gent de Bangkok i ha condemnat la destrucció de diferents dics de protecció per part de grups de veïns irritats perquè l'aigua anava pujant als seus barris. "Cal tenir paciència. Creiem que la situació millorarà a partir de dilluns", ha dit la cap del govern.

Aquesta mateixa setmana, la primera ministra va admetre que el seu govern estava desbordat per l'abast del desastre i va predir que hi haurà zones de Bangkok negades fins d'aquí a un mes a causa de l'immens cabal que baixava des de la plana central en direcció al golf de Tailàndia i pel desbordament del riu Chao Praya.

Segons informacions de la premsa local, dels 12 milions d'habitants que té la capital, més d'un milió de persones ha abandonat Bangkok en els últims cinc dies. Les inundacions afecten 9 dels 50 districtes en què està dividida la capital tailandesa.

Els experts que assessoren el govern calculen que el volum d'aigua que amenaça la ciutat és almenys de 4.000 milions de metres cúbics, però concreten que podrien haver estat molt conservadors i que el volum podria elevar-se fins als 15.000 milions de metres cúbics, quantitat que supera amb escreix la capacitat dels canals de Bangkok, pels quals cada dia poden passar uns 250 milions de metres cúbics d'aigua.

Aquestes inundacions, considerades les pitjors que es registren al país asiàtic en l'últim mig segle, han obligat més de 150.000 persones a refugiar-se en centres d'acollida improvisats.

El desastre va començar a finals del juliol passat, amb el desbordament de rius i pantans al nord i a la regió central del país per culpa de les pluges del monsó i de tres tempestes tropicals seguides.

El cost econòmic superarà els 6.000 milions de dòlars, el nombre de persones damnificades ronda els 2,5 milions i, almenys, 700.000 han rebut atenció mèdica per infeccions i altres malalties contretes per contacte o consum d'aigua contaminada.

Diferents governs, inclosos el d'Espanya, han aconsellat als seus ciutadans evitar de viatjar a Tailàndia si no és imprescindible.

Anar al contingut