Una manifestant amb la bandera franquista a la concentració de Vox a Barcelona
Una manifestant amb la bandera franquista a la concentració de Vox a Barcelona

Banderes franquistes i símbols feixistes a la concentració de Vox a Barcelona

Vox ha convocat concentracions davant de tots els ajuntaments contra el nou govern de Pedro Sánchez

RedaccióActualitzat

El partit d'extrema dreta Vox ha volgut convertir aquest diumenge en el primer acte contra el nou govern de coalició del PSOE i Podem. La formació ha convocat concentracions davant els ajuntaments. Unes concentracions que han tingut un seguiment desigual.

A Barcelona, unes 200 persones s'han concentrat a la plaça Sant Jaume. Els manifestants han titllat el govern de Pedro Sánchez de traïdor. També han fet crits contra Puigdemont i Junqueras.

Quan la concentració ja estava en marxa s'hi ha sumat un grup amb banderes franquistes i simbologia feixista.

 

Barcelona Televisió ha denunciat que un grup de manifestants han increpat i agredit els seus periodistes i han intentat impedir que poguessin enregistrar imatges de la concentració a la plaça Sant Jaume:

 

Contestats pels antifeixistes

Uns 200 manifestants antifeixistes s'han trobat a les 11 davant del Palau de la Generalitat, en protesta per la concentració del partit d'extrema. Els concentrats han fet crides contra el feixisme.

Els Mossos d'Esquadra han fet un cordó per separar els dos grups de manifestants i també han controlat els accessos a la plaça. Hi ha hagut moments de tensió quan han començat els parlaments de l'extrema dreta.

 

Concentracions a molts ajuntaments

A Girona, dos centenars d'antifeixistes han ocupat la Plaça del Vi de Girona per evitar que Vox pogués fer l'acte que tenia previst. Els manifestants del partit d'ultradreta han insistit, però, a fer el seu discurs davant de l'ajuntament, fet que ha obligat els Mossos a actuar per separar els dos grups.

Els antifeixistes han activat un potent altaveu que ha impedit escoltar el discurs del diputat de Vox al Congrés, Juan José Aizcorbe.

 



A Tarragona, un centenar de simpatitzants de Vox s'ha concentrat a la plaça de Font de Tarragona, davant les portes de l'Ajuntament'seguint la convocatòria que el partit d'extrema dreta ha convocat arreu de l'estat espanyol. A l'acte s'ha llegit un text on s'exigeix al president espanyol Pedro Sánchez "que respecti la unitat i la sobirania d'Espanya" i faci detenir al president de la Generalitat Quim Torra i porti detingut l'expresident Carles Puigdemont.

Una desena de persones han fet una cassolada per contrarestar la manifestació de l'extrema dreta.

Milers de persones a Madrid

La concentració més multitudinària ha estat la de Madrid. La plaça de Cibeles s'ha omplert seguint la convocatòria d'Espanya Existeix i per sentir el líder de Vox Santiago Abascal.

Durant la seva intervenció, el president de Vox ha exigit a Pedro Sánchez, que porti detingut a Espanya Carles Puigdemont tal com va prometre en campanya i que detingui l'actual president de la Generalitat, Quim Torra, condemnat a un any i mig d'inhabilitació per un delicte de desobediència:

"Exigim al Govern d'Espanya que, tal com va prometre, combati els enemics de l'ordre constitucional. Exigim al president del Govern central que, com ell mateix va prometre, porti detingut el colpista Puigdemont".

 

 

 

Aquestes concentracions s'han repetit en altres ciutats, com Valladolid, on s'han reunit 600 persones. Han reivindicat la "identitat" d'Espanya, la seva "sobirania" i la "Constitució", davant d'un executiu "en mans de separatistes". S'han sentit crits a favor del rei i la Constitució.

Menys de 100 persones a Terol

El número dos de Vox, Javier Ortega Smith, ha anat a la concentració convocada a Terol. Una concentració que no ha aconseguit aplegar ni un centenar de persones. Ortega Smith a assegurat que en un dia com aquest "el més important és dir que Espanya suma, que Espanya existeix i que Terol existeix perquè Espanya existeix".

 

ARXIVAT A:
Extrema dretaVox
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut