La bandera espanyola mig pal a la seu del Govern Militar a Barcelona, el 2017
La bandera espanyola mig pal a la seu del Govern Militar a Barcelona, el 2017
Madrid

Banderes a mig pal als edificis militars aquesta Setmana Santa per la mort de Crist

El Ministeri assegura que és un gest "tradicional" i que només dos anys es va deixar de fer

RedaccióActualitzat

La ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, torna a fer onejar a mig pal les banderes dels edificis militars aquesta Setmana Santa, per commemorar la mort de Jesucrist.

Grups com el PSOE, Units Podem o Compromís han carregat contra aquest gest, que Defensa assegura que és "tradicional", que s'ha repetit en "les últimes dècades" i que només s'ha deixat de fer dos anys a la seu del Ministeri, el 2010 i el 2011. L'ordre és abaixar la bandera des de les 14h de Dijous Sant fins a les 00.01 del diumenge de Resurrecció.

L'any passat, la polèmica va derivar en una pugna de banderes, perquè l'ordre va coincidir amb l'aniversari de la proclamació de la República, el 14 d'abril.

Segons un reial decret, les banderes a mig pal són un símbol de respecte per dies de dol nacional. El PSOE ha demanat a Cospedal que doni explicacions al Congrés sobre una decisió que considera que no té res a veure amb un país laic.

Per la seva banda, el diputat de Compromís Enric Bataller hi veu una "deriva involucionista" i creu que la mesura xoca amb el fet que Espanya és un estat aconfessional:

 

Tant Compromís com Units Podem reclamen que se suprimeixi del Codi Penal el delicte d'ofensa religiosa, perquè el consideren "anacrònic", una "herència franquista" i que entra en conflicte amb la llibertat d'expressió.

Segons recorden, la justícia va condemnar un jove que va posar la seva cara en una imatge de Crist i ha permès imputar tres dones que van passejar una vulva durant una processó feminista.

 

 

ARXIVAT A:
ReligióJudicial
Anar al contingut