Banc Sabadell atura la fusió amb el BBVA i dona per acabades les negociacions

Les dues entitats no s'han posat d'acord en l'intercanvi d'accions i donen per trencades les converses per la fusió

RedaccióActualitzat

La fusió entre el Banc Sabadell i el BBVA ha quedat aturada. Les dues entitats ja han comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors que donen per trencades les negociacions. En la comunicació amb el supervisor, el Sabadell precisa que no s'han posat d'acord en l'intercanvi d'accions entre les dues entitats.
 

El comunicat del Banc de Sabadell per la fusió amb el BBVA
El comunicat del Banc de Sabadell per a la fusió amb el BBVA


El BBVA assegura que ha estat purament per motius ecònomics, però no volen especificar si es perqué el preu que proposava el Sabadell era massa alt o si un cop analitzats al detall els números no els quadraven.

Aquesta fusió hauria generat un grup financer amb més de 950.000 milions d'euros en actius i una mida a Espanya molt similar a la de la unió de CaixaBank i Bankia.

Les converses de la fusió entre BBVA i Sabadell es van saber el 16 de novembre i en els últims dies diverses informacions apuntaven a un acord proper. Havia de ser una negociació curta, de poques setmanes, per decidir si el BBVA i el Sabadell arribaven a un acord. Els equips de totes dues entitats treballaven per pactar un preu i l'equip que hauria d'haver governat la nova entitat.


Acord per reduir la plantilla

L'anunci arriba en plena negociació per la retallada del nombre de treballadors. La retallada de personal que va anunciar el Banc Sabadell a principis de mes podria tenir llum verda avui. L'acord a què han arribat la direcció i els sindicats, pendent encara de ratificació per part dels treballadors, millora les condicions econòmiques de les prejubilacions i les baixes incentivades, i garanteix la voluntarietat.

L'última proposta millora les condicions per a les prejubilacions de treballadors de més de 57 anys, tot i que es prioritzaran les jubilacions anticipades dels que en tinguin més de 63.

El banc vol suprimir fins a 1.800 llocs de treball, un 11% de la plantilla. Aquesta reestructuració del Banc Sabadell està previst que es dugui a terme durant el primer trimestre del 2021.
 

El fracàs de les negociacions entre BBVA i Banc Sabadell ha causat a la plantilla de l'entitat vallesana una sensació ambivalent, que va des d'un cert alleugeriment laboral, perquè al no prosperar la fusió no es veu tan a prop un contundent ajust de plantilla, fins els dubtes sobre si l'entitat podrà seguir sola en el futur.

ARXIVAT A:
Banca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut