Barcelona

Baltasar ofereix compensacions als regants d'Urgell si es fa el transvasament del Segre

La reunió entre els regants d'Urgell i el conseller de Medi Ambient ha acabat sense acords concrets. Els regants han deixat clar que només es plantejarien acceptar una captació puntual d'aigua del Segre si el govern espanyol aprova el projecte i els ofereixen compensacions econòmiques o en forma d'inversions per modernitzar les collites. Unes compensacions que, segons han explicat ells mateixos, els ha ofert el conseller, tot i que no n'ha concretat la quantitat.

Actualitzat

Segons el president de la Comunitat de Regants de l'Urgell, Ramón Carné, la seva demanda no s'ha d'interpretar com la voluntat de "vendre l'aigua", sinó com la necessitat de modernitzar els regadius per poder-ne estalviar. Tot i això, també ha deixat clar que si el transvasament acaba deixant els regants sense aigua, les compensacions els haurien d'ajudar a guanyar el mateix que cultivant la terra.

Tot pegat, però, encara s'ha de plantejar en l'assemblea de regants del Canal d'Urgell, i això només es farà si el govern espanyol acaba aprovant el projecte. Parlar-ne abans, ha dit Carné, "és fer volar coloms".

Reunió amb els regants de l'Ebre

També aquest dimarts hi ha hagut una reunió entre els regants del tram final de l'Ebre i l'Agència Catalana de l'Aigua. L'objectiu de la trobada era parlar de la possible interconnexió de la xarxa del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) amb la del Ter-Llobregat, per tal d'abastir la zona de Barcelona. Cap de les dues parts no ha volgut fer, de moment, declaracions.

Anar al contingut