Barcelona

Baltasar Garzón creu que el dret a la defensa podria estar compromès en el judici

L'exjutge lamenta que no es puguin visionar vídeos durant la fase testifical i s'hagi d'esperar a l'exposició de les proves documentals

Actualitzat

L'exmagistrat de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón creu que algunes actuacions del tribunal poden estar afectant el dret de defensa en el judici del procés. Així ho ha criticat a "El matí de Catalunya Ràdio":

"El tribunal, a través del seu portaveu, el president Manuel Marchena, ha decidit que quan es pregunta només es pot repreguntar sobre el que ja s'ha declarat prèviament a proposta de la part proposant, i jo crec que això no és correcte i que pot afectar d'alguna manera el dret de defensa."

Per Garzón, que ara és advocat dedicat a la defensa dels drets humans, aquesta circumstància és insòlita. També ho és, segons l'exjutge, que no es puguin visionar vídeos durant la fase testifical i s'hagi d'esperar a l'exposició de les proves documentals, perquè llavors els testimonis no podran explicar la seva experiència sobre el que mostren les imatges.

"Hauria estat molt, molt interessant que veient aquestes imatges hi pogués haver relats dels testimonis sobre les mateixes imatges."

L'exjutge dels GAL, la Gürtel i l'operació del 92 contra l'independentisme ha qüestionat la imparcialitat de dos dels magistrats que formen part del tribunal, Luciano Varela i el mateix Manuel Marchena. Tots dos van firmar la sentència que va condemnar Garzón pel cas Gürtel.

"La imparcialitat de tots dos, des del meu punt de vista, està bastant qüestionada."

ARXIVAT A:
Judici procésProcés català
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut