Barcelona

Baltasar afirma que va pactar amb Narbona aparcar el transvasament fins després de les eleccions

El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, ha reconegut que al novembre va parlar amb la seva homòloga al govern central, Cristina Narbona, i li va plantejar el transvasament de l'aigua del Segre cap a l'àrea metropolitana. Ho ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio", on ha afegit, però, que van pactar aparcar el tema per la proximitat de les eleccions, un extrem que nega el ministeri de Medi Ambient. Baltasar també ha dit que un hipotètic transvasament del Roine no se'l plantegen, com a mínim, fins al 2025.

Actualitzat
De la possibilitat de fer un transvasament del Segre cap a l'àrea metropolitana de Barcelona, una qüestió que ha aixecat una forta controvèrsia, ja en van parlar el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, i la ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, el novembre passat.

Llavors, però, no en va transcendir res per la proximitat de les eleccions. Segons Baltasar, la ministra li va demanar no "formular públicament" la possibilitat de fer el transvasament del Segre" fins passat el període electoral i ell ho va acceptar. El ministeri de Medi Ambient, però, ha negat que Narbona li fes aquesta petició. Tot i això, el conseller ha afirmat que tots plegats esperaven que la meteorologia permetés evitar obrir el debat sobre el transvasament.

El conseller Baltasar ho ha explicat en una entrevista al programa "El matí de Catalunya Ràdio", d'Antoni Bassas, on també ha avançat que les obres per tirar endavant aquest transvasament temporal no començaran fins que el govern espanyol hi doni el vistiplau. "Esperem l'autorització del govern espanyol", ha dit el conseller, que ha afegit que espereran a "tenir clara la posició del nou govern espanyol".

Sobre la possibilitat que aquesta espera suposi fer tard per tenir enllestides aquestes obres a la tardor, Baltasar ha afirmat amb rotunditat que no, i que "si cal, treballarem en tres torns". Pel que fa al transvasament del Roine, Baltasar ha dit que és una possibilitat que en el pla actual 2007-2025 no es preveu.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut