Barcelona

Ballesteros pilotarà el PSC fins que les bases elegeixin nou líder el 13 de juliol

L'alcalde de Tarragona presidirà la gestora del PSC que conduirà el partit fins al congrés extraordinari a finals de juliol

RedaccióActualitzat

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha estat escollit president de la comissió gestora que ha de conduir el PSC al congrés extraordinari del juliol.

El consell nacional extraordinari del PSC ha aprovat sense cap vot en contra i amb 8 abstencions la proposta de comissió gestora presentada pels representants de les diferents federacions. La comissió, que estarà presidida per Ballesteros, la conformaran Iolanda Pineda, Antoni Llevot, Carles Prieto, Manel Brinquis, Rut Soto, Conxita Campoy, Joaquin Fernández i Montse Montiel.

Finalment cap representant del sector crític estarà a la comissió gestora.

El calendari

La gestora tindrà la missió de preparar el terreny per a la convocatòria d'un congrés extraordinari després de la renúncia de Pere Navarro, que molt probablement se celebrarà el cap de setmana del 19 i 20 de juliol, just una setmana abans del congrés del PSOE.

El consell nacional ha aprovat el calendari per escollir nou secretari general. Serà per votació directa entre tots els militants el diumenge 13 de juliol, el mateix dia que es votarà al nou secretari general del PSOE.

El tret de sortida serà aquest 17 de juny, quan els aspirants hauran de formalitzar la candidatura i començar a recollir els avals, que s'hauran de presentar el dia 1 de juliol.

Passió per Tarragona

Ballesteros, alcalde de Tarragona i primer secretari de la federació del Camp de Tarragona, ja va assegurar aquesta setmana que no tenia pensat presentar candidatura per optar a la primera secretaria del partit.

"La meva única passió és Tarragona i repetir com a alcalde", va sentenciar el batlle tarragoní en atendre els mitjans de comunicació. "Donaré suport a qui cregui que millor pot pilotar aquest canvi, però tinc un compromís amb els tarragonins i no fallaré", va insistir.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut