Ballesteros perdrà l'alcaldia de Tarragona pel suport dels comuns al republicà Ricomà
L'alcalde en funcions de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, en una imatge d'arxiu (ACN)
Tarragona

Ballesteros perdrà l'alcaldia de Tarragona pel suport dels comuns al republicà Ricomà

El candidat d'ERC ja tenia assegurat el suport de JxCat i la CUP i, després de la decisió d'En Comú Podem, posarà fi a 12 anys d'alcaldia socialista

Actualitzat

El socialista Josep Fèlix Ballesteros perdrà l'alcaldia de Tarragona després de 12 anys. En Comú Podem Tarragona ha decidit en assemblea buscar un acord d'investidura amb ERC. D'aquesta manera, el candidat republicà, Pau Ricomà, sumarà els 14 vots necessaris per accedir a l'alcaldia.

Ricomà ja s'havia assegurat el suport de Junts per Catalunya i la CUP, però necessita els vots dels comuns per accedir a l'alcaldia. En les eleccions municipals del 26 de maig passat, PSC i ERC van empatar a set regidors (tot i que els socialistes van obtenir més vots), Ciutadans va ser la tercera força, amb quatre, JxCat va treure tres regidors i els comuns, la CUP i el PP van aconseguir dos regidors cadascun.

 

L'alcaldable d'ERC, Pau Ricomà, al Saló de Plens de l'Ajuntament de Tarragona (ACN)

 

Dels assistents a l'assemblea, 76 persones s'han mostrat partidàries de negociar un acord de govern amb els republicans, mentre que l'opció d'abstenir-se i permetre la investidura de Ballesteros només ha obtingut un vot. Cinc persones s'han abstingut.

 

Des de les dues formacions integrants de la coalició, En Comú Tarragona i Podem Tarragona, es remarca que l'assemblea d'aquest dilluns no defineix al cent per cent la votació de la investidura del dissabte 15 de juny, sinó que durant els pròxims dies ERC i En Comú Podem s'hauran de reunir per perfilar l'acord.

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26M
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut