Planxes de surf a la platja de Punta Ballena, a Magaluf, on esperen els primers britànics aquest dimarts

Balears canvia la norma i exigirà PCR o pauta completa als grups de més de 20 persones

A Catalunya es té constància de més de 200 persones contagiades a Mallorca i Menorca, amb més de 1.200 contactes estrets

Enduriment de la normativa del govern balear una setmana després de començar a detectar-se brots de Covid-19 entre estudiants de la península que han viatjat a Mallorca i Menorca.

Ara per ara, l'hotel Palma Bellver acull 249 joves peninsulars que hi fan quarantena després d'haver tingut relació directa o indirecta amb el brot que hi ha hagut durant uns viatges de fi de curs a Mallorca.

Les autoritats balears també han informat que hi ha 13 joves més esperant el trasllat i que miren de localitzar-ne tres que van marxar a la península.

Entre els 62 joves que ja han donat positiu n'hi ha 12 ingressats a l'hospital amb símptomes lleus.

Entre els estudiants afectats n'hi ha de catalans, que ja són més de 200: a Catalunya ja s'han detectat 132 persones contagiades en tornar de Mallorca i 76 contagis després d'estar a Menorca. Aquests casos han obligat a fer seguiment de 1.200 contactes.


PCR per als grups de més de 20

Quan entri en vigor, tothom que arribi a les illes en grups de més de vint persones haurà de presentar una prova PCR negativa realitzada en les últimes 48 hores, o demostrar que està vacunat amb la pauta completa.

Quedaran exempts de la norma els grups que arribin per participar en esdeveniments autoritzats, congressos i competicions o entrenaments esportius.

La resta de persones que viatgin a les Balears, individualment o en grups més reduïts, i no estiguin vacunades, continuaran tenint-ne prou amb presentar un test d'antígens (TA), en comptes d'una prova PCR.

A Magaluf ja esperen els primers turistes britànics a partir d'aquest dimarts (EFE / Cati Cladera)

Aprovada aquest dilluns pel Consell de Govern, la nova mesura té el suport del sector turístic, segons ha assegurat en roda de premsa el vicepresident balear, Juan Pedro Yllanes, que ha citat la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca, la Confederació d'Associacions Empresarials de Balears (CAEB), la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM) i el sindicat Comissions Obreres (CCOO), i ha afegit que esperen tenir també el suport de la Unió General de Treballadors (UGT).

Yllanes, d'altra banda, ha demanat al govern espanyol l'enviament de reforços policials per poder prevenir conductes de risc a les zones turístiques.

A més, ha celebrat l'anunci fet aquest matí pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que els turistes britànics hauran de presentar PCR negativa o estar vacunats amb la pauta completa, com s'havia demanat des de les Balears.


Prorrogades les mesures vigents

A banda d'endurir la normativa d'entrada de grups de més de vint persones, el govern balear també ha decidit prorrogar una setmana més les restriccions implantades per impedir la propagació de la pandèmia, que seran vigents, ara per ara, fins al diumenge 11 de juliol.

La seva revisió s'abordarà en una reunió extraordinària del Consell de Govern prevista per al divendres 9 de juliol.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19DesescaladaIlles Balears
Anar al contingut