Balcells preveu que el futur conveni augmenti el salari dels sanitaris i així s'eviti la vaga

ACN Berga - El conseller de Salut, Manel Balcells, espera que els futurs convenis del Siscat i l'ICS -que ara s'estan negociant- augmentin el salari dels treballadors sanitaris i així s'eviti la vaga. "Tant de bo això serveixi per desconvocar una vaga que, en cap cas desitgem", ha assegurat aquest divendres des de Berga. El conseller ha dit entendre les reivindicacions dels facultatius i, fins i tot, les considera "lògiques" per l'actual context de negociació. Balcells ha valorat així la crida que han fet diversos sindicats del sistema sanitari a deixar de fer hores extres i desdoblar torns la primera setmana de cada mes, i al "cicle de mobilitzacions" que ha anunciat el sindicat Metges de Catalunya per la situació "insostenible" de la sanitat pública.

El conseller de Salut ha visitat aquest divendres les obres del nou servei d'Urgències de l'Hospital de Berga, que es traslladarà a la quarta planta de l'edifici nou, en una zona que actualment no s'utilitza. El nou servei tindrà accés directe des de la via pública, ocuparà un espai de 678 metres quadrats i suposa una inversió de més de 3 milions d'euros.

El conseller ha destacat que són "unes obres importants per a l'hospital i per al conjunt de la comarca del Berguedà i estem il·lusionats perquè aviat es disposarà d'espais molt necessaris per a l'atenció de la ciutadania". Balcells ha afegit que es tracta "d'una bona inversió que s'ha fet des del departament de Salut".

Les obres, que han començat fa unes setmanes, s'allargaran durant uns 8 mesos i es preveu que el nou servei entri en funcionament l'estiu vinent.

Els treballs es duran a terme en dues fases: la primera correspon a la construcció de la base SEM i la reforma de vestidors, i la segona és la pròpia d'Urgències. El pressupost de la inversió, finançat pel Servei Català de la Salut, és d'uns 2,4 milions d'euros més 800.000 per a mobiliari. L'Hospital de Berga és el centre de referència de les tres àrees bàsiques de la comarca del Berguedà i atén a una població al voltant de 40.000 persones.

Anar al contingut