Balanç del segon dia d'escola: 17 grups confinats i 115 positius de Covid

En total hi ha 3 centres tancats a Catalunya per coronavirus, l'últim la llar d'infants Tintín a Barcelona pel positiu d'un alumne entre els 20 infants de l'escola

RedaccióActualitzat

Aquest dilluns, 1 milió i mig d'alumnes de més de 5.400 centres de Catalunya han començat el curs escolar. En el segon dia de classes, el Departament d'Educació ha actualitzat les dades de casos positius de coronavirus, grups confinats i centres que han hagut de tancar:

  • 70 casos positius entre els professionals (mestres, professors, personal d'atenció educativa, administració i serveis)
  • 45 casos positius d'alumnes

Tots aquests casos confirmats han derivat en confinaments:

  • 275 professionals confinats (inclosos els 70 positius de Covid)
  • 378 alumnes confinats (inclosos els 45 positius de Covid)
  • 17 grups confinats, en total, a Catalunya

Aquest dilluns dos centres no van poder obrir per casos de coronavirus: l'Escola Joan Juncadella de Sant Vicenç dels Horts, amb 360 alumnes, i Ridolaina de Montellà i Martinet, a Lleida, amb 43 estudiants. Obriran entre aquest dimecres i dijous. I un tercer, l'Escola Antoni Ubach de Terrassa, no va poder començar l'activitat per la presència de vespes.

Aquest dimarts se n'hi ha afegit un quart, la llar d'infants privada Tintín de Barcelona, que ha hagut de tancar pel positiu d'un alumne entre els 20 infants del centre.

En total a tot Catalunya hi ha 17 grups confinats. A Barcelona, l'escola Benjamin Franklin, l'Institut Pedralbes i la llar d'infants Tintín.

Al Tarragonès hi ha dos grups estables confinats: l'IES Jaume I de Salou i un grup de P4 de l'escola Pau Delclòs.

A la Catalunya central n'hi ha dos: la llar d'infants del Diví Pastor d'Igualada i la llar d'infants Blancaneus de Torelló.

Pla general d'una família entrant a l'Escola Bressol Municipal El Roure, a l'Eixample el 14/09/2020 (horitzontal)
Una família entrant a l'Escola Bressol Municipal El Roure, a l'Eixample, el primer dia de classe (ACN/Blanca Blay)

Al Maresme i al Vallès Oriental hi ha grups afectats a l'escola bressol municipal Els Pinetons de Mollet, i s'hi afegeixen l'escola bressol El Teler de Granollers, l'Escola Ponent de Granollers i l'escola privada Hamelin de Montgat.

Al Vallès Occidental hi ha un grup confinat a l'Escola 25 de Setembre de Rubí i a la província de Barcelona es comptabilitza el Col·legi Cultural Fluvià de Badalona.

La secretària general d'Educació, Núria Cuenca, ha detallat que en les pròximes hores es faran les proves PCR als grups afectats a Girona pels casos als Maristes i a l'Escola Taialà.

Un grup de famílies esperen la sortida dels nens a l'escola de Taialà de Girona aquest dimarts
Un grup de famílies esperen la sortida dels nens a l'escola de Taialà de Girona, centre amb un grup confinat (ACN/Aleix Freixas)

 

No anar a classe sense el resultat de la PCR

Un alumne dels Maristes de Girona que estava pendent del resultat d'una PCR va anar aquest dillluns al matí a classe i a la tarda la família va saber que el resultat del test era positiu. "Hem de ser molt curosos en casos com aquest", ha avisat el conseller Josep Bargalló.

Cuenca ha insistit aquest dimarts en la importància de no anar a l'escola fins que no se sàpiga el resultat de la PCR perquè s'han trobat casos de proves fetes durant el cap de setmana en què els alumnes van anar al centre aquest dilluns i s'han hagut de confinar els companys.

La secretària d'Educació, Núria Cuenca, durant la roda de premsa d'aquest dimarts
La secretària d'Educació, Núria Cuenca, durant la roda de premsa d'aquest dimarts (ACN/Maria Belmez)

"Tots els centres han previst mecanismes per mantenir la connectivitat amb els alumnes que estiguin confinats", ha dit la secretària general d'Educació.

ARXIVAT A:
Coronavirus Educació
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut