Barcelona

Baixen un 11% els infarts a Barcelona en el primer any de la llei antitabac

Els infarts de miocardi a Barcelona i la seva àrea metropolitana s'han reduït un 11,4% durant el primer any d'aplicació de la llei antitabac. Aquestes dades són fruit d'un estudi per avaluar l'impacte de la mesura que ha posat en marxa el Departament de Salut i al qual ha tingut accés Catalunya Ràdio. La Conselleria insisteix en la seva intenció de prohibir fumar als locals d'oci de menys de 100 metres quadrats.

Actualitzat
Salut ha volgut avaluar si la llei antitabac, com ha passat en altres països on s'ha prohibit fumar als llocs públics, també podia contribuir a reduir els infarts de miocardi.

El departament atribueix el descens del nombre d'atencions i ingressos per aquesta patologia a la normativa, amb l'argument que entre el 2005 i el 2006 l'única cosa que va canviar va ser l'aplicació de la llei.

El departament considera que aquestes dades són un altre motiu de pes per prohibir el consum de tabac als bars i restaurants de menys de 100 metres quadrats. Un altre estudi de la Conselleria ha demostrat que als locals on no es fuma els nivells de nicotina en l'organisme dels treballadors s'han reduït un 65%.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut