Barcelona

Baixen les donacions a ONG i augmenta la gent que hi acudeix per buscar ajuda

La crisi ha arribat també a la solidaritat. Prova d'això n'és que aquest any les donacions de particulars a ONG i entitats solidàries han disminuït entre un 15% i un 35%. Però mentre els recursos baixen, cada cop més gent recórrer a les ONG per buscar ajuda per cobrir les necessitats més bàsiques. Per això, les associacions alerten que no podran fer front a la demanda creixent d'ajuda si les administracions no incrementen les seves aportacions.

Actualitzat

Mentre les donacions han caigut un 15% des de començaments d'any, a Càritas han atès fins al setembre el mateix nombre de persones que durant tot l'any passat. Hi recorren reclamant sobretot ajudes per necessitats bàsiques: alimentació, habitatge i qüestions de salut.

Una situació similar és la que viu el Casal dels Infants del Raval, que en la campanya de recollida de fons que fan cada estiu han recaptat un 35% menys que l'any passat. Fins i tot les ONG que encara no tenen pèrdues estan a l'expectativa de com tanquen l'exercici. Si es compleixen les previsions més pessimistes, aquestes entitats es veurien obligades a replantejar-se algunes de les seves actuacions. Algunes reclamen més aportacions dels estats.



Anar al contingut