Barcelona

Baixen els aprovats a la selectivitat i la nota mitjana cau per sota del sis

La nota mitjana dels exàmens de la selectivitat ha estat d'un 5,93, és a dir, una qualificació lleugerament per sota del 6,02 de l'any passat. A l'altre extrem hi ha els alumnes més aplicats. Més d'un centenar d'alumnes han tret un excel·lent. El cert, però, és que la gran majoria dels estudiants, concretament un 87% dels 25.000 alumnes catalans, han aprovat la selectivitat, segons les dades que ha facilitat el Departament d'Innovació, Universitats i Recerca. L'assignatura que ha obtingut pitjor qualificació ha estat la de matemàtiques, amb un 4,71, mentre que l'examen de llengua francesa ha tingut la millor, un 8,08.

Actualitzat

Els resultats han confirmat la fama d'os de les matemàtiques. Tant les generals com les aplicades a les ciències socials són les assignatures amb els pitjors resultats de la selectivitat. Tampoc arriba a l'aprovat la química. A més, el català ha baixat la nota per sota del castellà, desfent el camí assolit per primer cop l'any passat, quan es va aconseguir de mitjana una qualificació superior a la de la llengua castellana. De fet, però, aquest any ha estat més fluix en general i s'ha baixat mig punt la mitjana de les qualificacions. Així, en aquesta selectivitat la nota mitjana ha estat del 5,53, mentre que l'any passat va ser del 6,02.

L'altra cara de la moneda són algunes de les assignatures no comunes. Com en els últims anys, la millor nota s'ha obtingut en francès, superior al 8 -però amb molt pocs estudiants, només uns cinc-cents-, seguida força enrere de volum i biologia.

Finalment, els resultats mostren que ha baixat el nivell d'excel·lència respecte de l'any passat, quan hi va haver 120 estudiants amb una nota igual o superior al 9. Aquest any han estat 111, que rebran una distinció oficial. En les pròximes setmanes se sabran les notes de tall que es requereixen per entrar a cada facultat.

Per als que els ha anat pitjor, tenen tres dies, el 2, 3 i 4 de juliol, per reclamar o demanar una segona correcció. I, finalment, el dia 18 tots sabran si han entrat a la carrera que havien demanat.


Les més baixes:
- Matemàtiques: 4,71
- Matemàtiques aplicades a les ciències socials: 4,63
- Química: 4,86

Les més altes:
- Francès: 8,08
- Volum: 6,9
- Biologia: 6,64

Franja mitjana:
- Llengua catalana i literatura: 5,59
- Llengua castellana i literatura: 6,3

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut