Vacunació a la residència Feixa Llarga de l'Hospitalet de Llobregat, el 18 de gener (Cedida a l'ACN per Departament de Salut)
Vacunació a la residència Feixa Llarga de l'Hospitalet de Llobregat, el 18 de gener (Cedida a l'ACN pel Departament de Salut)

Baixada dràstica de les morts a les residències de gent gran per les vacunes

Els morts a les residències durant tota la pandèmia han representat entre el 30% i el 40% del total i ara el percentatge està per sota del 15%

RedaccióActualitzat

La incidència de la Covid-19 a les residències de gent gran de Catalunya continua millorant gràcies als efectes de la vacunació contra el coronavirus. Al febrer s'ha administrat la segona dosi de la vacuna a residents i treballadors, cosa que ha portat a una reducció dràstica en la mortalitat dels residents.

Segons un informe del grup de recerca BIOCOM-SC de la UPC, durant tota la pandèmia el percentatge de morts per Covid-19 a les residències ha estat d'entre el 30% i el 40% del total a tota Catalunya.

Ara aquest percentatge ha baixat molt i es calcula que ja està per sota del 15%, a punt de baixar fins al 10%:


 

 

Ocupació dels hospitals: del 8% al 4%

L'efecte també s'ha notat en l'ocupació hospitalària: a l'octubre, el 8% de les persones ingressades eren persones grans que vivien en residències.

Ara el percentatge ha baixat al 4%, cosa que demostra de manera força clara l'efecte positiu de les vacunes per prevenir els casos greus.

 

L'informe del BIOCOM-SC, publicat en anglès, es pot consultar en el document pdf disponible en aquest enllaç, concretament entre les pàgines 9 i 13 de l'informe diari corresponent al 19 de febrer.


Reducció prèvia dels contagis

Fa 10 dies les dades ja van mostrar una reducció molt gran dels contagis a les residències, cosa que també es va atribuir a l'eficàcia de les vacunes.

En concret, es va calcular que havien baixat un 70%, perquè van passar de 919 positius la primera setmana de gener a 273 en la primera de febrer.

 

ARXIVAT A:
Residències gent gran Covid-19Coronavirus Vacunes
Anar al contingut